Home

Eтериум се готви за нов ъпгрейд – как ще се отрази на мрежата?

07.10.2024 11:30 2мин. четене Alexander Zdravkov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Eтериум се готви за нов ъпгрейд – как ще се отрази на мрежата?

Тъй като Етериум продължава да се развива, разработчиците постоянно търсят иновативни начини за подобряване на неговите възможности.

Известна като EIP-7781, тази инициатива, представена от Бен Адамс на 5 октомври, има за цел да намали интервалите между блоковете от 12 на 8 секунди, което ще доведе до 50% увеличение на ефективността в мрежата. Тя също така обещава да подобри управлението на данните за “rollups“, като в крайна сметка намали таксите в мрежите от втори слой на Етериум.

Разработчикът Cygaar похвали предложението като значителен напредък за основната инфраструктура на ETH, особено след като голяма част от фокуса се е изместил към решения за мащабиране като мрежите от втори слой. EIP-7781 има за цел помогне и за управление на мрежовото натоварване, без да се увеличава броят на блоковете или т.нар. “blob” (големи обекти с двоични данни, като например изображения или аудиофайлове. Терминът често се използва във връзка с бази данни).

Джъстин Дрейк, Етериум изследовател, изрази подкрепата си за плана, подчертавайки, че по-бързото време на блоковете може да направи платформи като Uniswap по-ефективни, намалявайки загубите и спестявайки пари на потребителите. Дрейк също така изтъкна, че клиентите ще се сблъскат с по-бързи потвърждения на транзакциите, което ще подобри цялостното преживяване с водещия алткойн.

Предложението обаче предизвика дискусии относно евентуалното напрежение, което би могло да окаже върху отделните стейкъри. По-краткото време между блоковете може да изисква по-надежден хардуер и по-широка честотна лента, което създава потенциални предизвикателства за по-малките потвърдители.

Адам Кокран, партньор в Cinnehaim Ventures, отбеляза, че макар предложението да изглежда разумно, са необходими щателни тестове, за да се гарантира, че то няма да окаже отрицателно въздействие върху индивидуалните стейкъри. Това се случва след отделна дискусия на Виталик Бутерин относно намаляването на минималния брой Етериум изискван за валидаторите, което има за цел да направи ЕТН по-децентрализиран.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Блокчейн Новини

Европейската централна банка обмисля въвеждането на блокчейн технология

Финансовите иновации се развиват все по-бързо в Близкия изток и Европа, тъй като институциите използват блокчейн технологията, за да модернизират пазарите си.

08.10.2024 17:30 1мин. четене Kosta Gushterov

Кой е най-бързият блокчейн?

Последните разработки в областта на блокчейн технологията привличат вниманието, тъй като в надпреварата за бързина на транзакциите се появи нов претендент.

08.10.2024 7:00 1мин. четене Alexander Zdravkov

Кой блокчейн проект е водещ в развитието на гейминг сектора?

Според компанията за крипто анализи Santiment блокчейнът от първи слой MultiversX (EGLD) е начело на развойната дейност в сектора на игрите с дигитални активи.

06.10.2024 14:00 1мин. четене Kosta Gushterov

VanEck разкри кои блокчейни са се справили добре през септември

Монолитните блокчейни, които интегрират различни слоеве в една архитектура, са показали силни резултати през септември, според доклад на VanEck.

05.10.2024 13:00 1мин. четене Kosta Gushterov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.