Home

XRP: Какво може да се случи с цената след седмичния спад?

05.10.2024 17:00 2мин. четене Kosta Gushterov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
XRP: Какво може да се случи с цената след седмичния спад?

В момента XRP се търгува на цена от $0.53 и през октомври отбеляза спад от близо 15%, което до голяма степен се дължи на подновеното обжалване от страна на Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) по текущия съдебен процес срещу Ripple.

Въпреки неотдавнашния спад, някои анализатори разглеждат спада на XRP по-скоро като потенциална възможност за покупка, отколкото като причина за тревога. Интересното е, че историческите модели на цените и неотдавнашното акумулиране от страна на китове показват, че XRP може да е на прага на значително рали през следващите месеци.

Анализаторът CryptoBull посочи сходството между текущите движения на цената на XRP и траекторията ѝ по време на бичия пазар през 2017 г.

По време на този период XRP се търгуваше в рамките на симетричен триъгълник, преди да се разчупи и да скочи с изумителните 66,240%, като в крайна сметка достигна връх от $3.31. Към октомври 2024 г. XRP се приближава към върха на подобна триъгълна формация, както е показано на месечната ѝ графика.

Тези формации обикновено предшестват сериозни ценови движения и ако XRP следва историческия си модел, пробивът може да доведе до значителни печалби.

При симетричните триъгълници, особено по време на възходящ тренд, пробивите обикновено са бичи, като потенциалните ценови печалби отразяват височината на триъгълника в най-широката му точка.

За XRP върхът на настоящия триъгълник е разположен около $0.52. Ако цената пробие над горната трендлиния от това ниво някъде около юни 2025 г., потенциалната цел за повишение на модела може да достигне приблизително $23.40, което би представлявало извънредно увеличение от над 4,200% през следващите години.

Обжалването от страна на SEC по делото на Ripple обаче може да представлява значителна пречка за бичите перспективи на XRP, особено ако Комисията успешно докаже, че вторичните продажби на XRP на инвеститори на дребно са нарушили американските закони за ценните книжа.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Топ 5 алткойна с дългосрочен потенциал за развитие

Алткойни като Cardano и Polkadot предлагат значителен потенциал за дългосрочен растеж, предоставяйки на инвеститорите възможности отвъд главните криптовалути.

05.10.2024 21:00 3мин. четене Kosta Gushterov

Анализатор сподели бичи нагласата си за Solana и прогнозира посоката на XRP

Добре познатият крипто анализатор “Credible Crypto” изглежда бичи настроени към Solana (SOL), като същевременно сподели вижданията за XRP и Curve DAO (CRV).

05.10.2024 19:00 1мин. четене Kosta Gushterov

Биткойн поскъпва, докато пазарният дял на Етериум намалява – какво друго разкри докладът на VanEck?

Доста пазарни участници поддържат положителна перспектива за Биткойн с наближаването на четвъртото тримесечие, обусловена от стабилни макроикономически фактори и институционални инвестиции.

05.10.2024 15:00 2мин. четене Kosta Gushterov

Коя е най-популярната криптовалута в момента?

От началото на седмицата крипто пазарът отчита волатилност, но остава актуална тема в света на инвестициите.

05.10.2024 8:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.