Home

Анализатори на Coinbase разкриха какво мислят за сегашното състояние на крипто пазара

04.10.2024 21:30 2мин. четене Kosta Gushterov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Анализатори на Coinbase разкриха какво мислят за сегашното състояние на крипто пазара

Според анализаторите на Coinbase пазарът на криптовалути показва повишена стабилност и по-балансирана динамика между натиска на покупките и продажбите след седмица на сериозна волатилност.

Равновесието на пазара зависи до голяма степен от това как инвеститорите ще реагират на предстоящите макроикономически събития, които биха могли да повлияят на общите пазарни нагласи.

Смятаме, че пазарът сега е по-балансиран, тъй като инвеститорите усвояват различни потенциални макроикономически фактори“, заявиха анализаторите на Coinbase Дейвид Дуонг и Дейвид Хан. Те посочиха пропорционалните дълбочини на търсене и предлагане в книгата за поръчки на Coinbase за BTC/USD като доказателство за това по-леко позициониране в посока.

По-рано през седмицата на пазара се наблюдаваше повишена волатилност, включително ликвидиране на лонг позиции за над $700 милиона във вторник след геополитическото напрежение в Близкия изток, където Иран изстреля над 180 ракети по Израел. Тази разпродажба доведе до най-високите седмични ликвидации на пазара на BTC от началото на август, когато след повишаването на лихвените проценти от Японската централна банка настъпи рязък спад от $70,000 до под $50,000.

След спада във вторник намаленото използване на ливъридж доведе до спад на ставките за финансиране на безсрочни фючърси върху Биткойн и Етериум от 10-11% до 5-7%, което доведе до по-стабилни пазарни условия, съобщиха анализаторите.

Те също така подчертаха, че инвеститорите може да възприемат подхода „изчакай и виж“, докато преценяват времето и мащаба на потенциалното облекчаване на паричната политика на Федералния резерв на САЩ, особено след предпазливите забележки на председателя на Фед Джером Пауъл относно намаляването на лихвените проценти.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Coinbase делиства стабилни монети за спазване на регулаторните изисквания в Европа

Coinbase обяви плановете си да извади от списъка на Европейската икономическа зона (ЕИП) някои стабилни монети до края на годината в очакване на по-строгите разпоредби в региона.

04.10.2024 20:30 2мин. четене Alexander Zdravkov

Добър момент ли е за купуване на Биткойн?

Според инвеститорска бележка, Standard Chartered разглежда неотдавнашния спад на Биткойн под $60,000 като типично пазарно колебание, което може да бъде възможност за покупка.

04.10.2024 19:00 2мин. четене Alexander Zdravkov

Как реагираха Биткойн и фондовите пазари на добрите данни за работните места в САЩ?

Биткойн се сблъска с волатилност в началото на търговията на Уолстрийт на 4 октомври, след публикуването на по-силни от очакваното данни за заетостта в САЩ.

04.10.2024 18:00 1мин. четене Kosta Gushterov

Етериум: Трейдърите се подготвят за повишена волатилност преди изборите в САЩ

Според крипто анализатор очакванията за засилени ценови колебания при Етериум в сравнение с Биткойн нарастват сред търговците, особено с наближаването на ключови макроикономически събития.

04.10.2024 17:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.