Home

Руски хакери използват изкуствен интелект за крипто кражби

04.10.2024 17:00 1мин. четене Alexander Zdravkov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Руски хакери използват изкуствен интелект за крипто кражби

Руските киберпрестъпници използват мрежа от AI генерирани уебсайтове, за да разгърнат софтуер, предназначен за кражба на идентификационни данни за крипто портфейли.

Според доклад на 404 Media експертите по киберсигурност от Silent Push са разкрили, че базираната в Русия група Fin7 ransomware е разработила поне седем уебсайта, които използват изкуствен интелект за генериране на нецензурни изображения.

Тези сайтове тайно инсталират зловреден софтуер като “RedLine” и “Lumma“, за да извличат идентификационни и други лични данни. Заразяването става, когато потребителите изтеглят някой от софтуерите чрез връзка към Dropbox или се регистрират за безплатен пробен период, което автоматично задейства изтеглянето на софтуера.

Зак Едуардс, старши анализатор по киберпрестъпленията в Silent Push, отбеляза, че тази тактика е насочена към “заможни мъже, които вече използват АI инструменти или имат сметки в криптовалути“. Той поясни:

Съществува специфична аудитория, която търси авангарден, но съмнителен АI софтуер за изкуствен интелект, особено тези, които се интересуват от генератори на “deepfake” изображения, дори с риск от законови нарушения.

Успоредно с това в сряда руските власти обявиха, че са арестували близо 100 лица, заподозрени в пране на пари от името на хакери и други киберпрестъпници.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Престъпниците използват кеш, а не криптовалути според нов доклад

Нов доклад на Центъра за обмен на информация и крипто анализ (ISAC) разкрива, че парите в брой са много по-разпространени от крипто в незаконните дейности в световен мащаб.

03.10.2024 17:00 1мин. четене Alexander Zdravkov

Журналист е арестуван за разкриване на трафик на хора и крипто измами

Известен журналист, признат за разкриването на трафик на хора и измами с криптовалути в Камбоджа, е задържан от военната полиция на страната.

02.10.2024 22:00 1мин. четене Alexander Zdravkov

Австралийската полиция конфискува криптовалути за милиони при мащабна операция

Австралийската федерална полиция (AFP) конфискува криптовалути на стойност $6.4 милиона, свързани с международен престъпен синдикат, по време на операция Kraken, в резултат на която е арестуван Джей Дже Юн Джунг.

02.10.2024 16:00 1мин. четене Alexander Zdravkov

Мъж се призна за виновен за крупна кражба на криптовалути след кибератака

21-годишен мъж се е признал за виновен пред федерален съд по обвинения, свързани със значителна крипто кражба на стойност над $37 милиона, както съобщиха от Министерството на правосъдието на САЩ (DOJ).

02.10.2024 15:00 2мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.