Home

Как Биткойн може да бъде стимулиран от отслабващия долар?

02.10.2024 8:30 2мин. четене Kosta Gushterov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Как Биткойн може да бъде стимулиран от отслабващия долар?

Според доклад на 10x Research последните промени в световните макроикономически условия показват, че спадът на нивата, с които расте световната икономика, може би е към своя край.

В доклада се посочва, че обезценяването на щатския долар и действията на основните централни банки, като Японската и Китайската, сигнализират за потенциален обрат в икономическия спад, наблюдаван през 2022 г. и 2023 г.

След въвеждането на спот Биткойн ETF-ите фондовете активността на стабилните монети рязко нарасна, като бяха издадени стабилни монети на стойност $39 милиарда в сравнение с $18.5 милиарда в ETF покупки.

Макар че не всички от тези стабилни монети инвестират директно в Биткойн, според информацията този приток е помогнал за стабилизирането на по-широкия крипто пазар по време на потенциални корекции.

Подчертава се още, че по-големите макроликвидни сили скоро могат да засенчат тези по-малки ликвидни динамики. Силата на щатския долар оказва значително влияние върху глобалната ликвидност; ралито му започва през февруари 2022 г., което съвпада с геополитическото напрежение. Поскъпването на долара оказа влияние върху световните пазари, като увеличи цената на американските стоки и тласна производствения ISM индекс от експанзия към свиване.

От юли 2024 г. насам доларът се понижи с 6%, доближавайки нивото 100 на доларовия индекс DXY, което е най-ниското му равнище от април 2022 г. насам. Този спад, около 15% от пика му след инвазията в Украйна, може да повлияе положително на ISM индекса в САЩ.

Освен това се изтъкват координираните действия на Японската централна банка и Китайската народна банка, като и двете централни банки определят времето на своите ходове въз основа на сигналите от Федералния резерв.

В доклада се посочва, че по-стабилно отчитане на ISM в близко бъдеще може да доведе до рали на Биткойн, което показва благоприятна макросреда, която може да проправи пътя на Биткойн към достигане на нови исторически върхове.

Източник

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Биткойн ETF отчитат най-големите отливи от септември насам

Във вторник американските спот BTC ETF отбелязаха значителен отлив от $242.53 милиона, което е най-голямото еднодневно теглене от началото на септември. Това движение спря осемдневната серия от положителни притоци.

02.10.2024 13:00 1мин. четене Alexander Zdravkov

Крипто експерт предупреждава за пазарна уязвимост след нападението на Иран срещу Израел

Във вторник стойността на криптовалутите отбеляза спад, като Етериум се потопи под границата от $2,500 на фона на нарастващото геополитическо напрежение, предизвикано от ракетните удари на Иран по Израел.

02.10.2024 12:00 2мин. четене Alexander Zdravkov

FTX планира разпределение на $6 милиарда за засегнатите потребители

След обстоен преглед на стратегията за реорганизация фалиралата крипто борса FTX обяви плановете си да отпусне $6 милиарда на засегнатите потребители, като специално се насочи към тези, които са били засегнати от нейния срив през 2022 г.

02.10.2024 11:30 2мин. четене Alexander Zdravkov

Биткойн портфейл, който беше неактивен повече от 10 години, премести 40 BTC

Според данни от веригата стар Биткойн кит се е активирал след от повече от десетилетие на бездействие.

02.10.2024 10:00 1мин. четене Kosta Gushterov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.