Home

Приходите от копаене на Биткойн продължават да спадат, въпреки скорошния скок на цената – JPMorgan

02.10.2024 7:00 1мин. четене Kosta Gushterov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Приходите от копаене на Биткойн продължават да спадат, въпреки скорошния скок на цената – JPMorgan

Според доклад на JPMorgan през септември средната цена на Биткойн (BTC) и мрежовата скорост на добив леко са се повишили, докато дневните приходи от добив и брутните печалби са намалели за трети пореден месец.

Хашрейтът се е повишил с 2% спрямо август, достигайки 643 екзахаша в секунда (EH/s), което показва общата изчислителна мощност, използвана за добив и обработка на транзакции в PoW блокчейн.

От JPMorgan изчислиха, че през миналия месец миньорите са получили средно по $42,100 дневен приход от възнаграждение за EH/s, което бележи 6% спад спрямо предходния месец. Анализаторите Реджиналд Смит и Чарлз Пиърс отбелязаха, че дневната брутна печалба от блокчейн награди също е спаднала с 6% на месечна база до $16,100 на EH/s, отразявайки брутен марж от 38.4%, което е най-ниската стойност в последните рекорди.

Таксите за транзакциите останаха ниски, като съставляваха по-малко от 5% от блокчейн възнаграждението. Общата пазарна капитализация на 14-те миньори, регистрирани в САЩ и наблюдавани от банката, се е увеличил с 4%, достигайки $21 милиарда.

Hut 8 (HUT) поведе групата с ръст от 21%, докато CleanSpark (CLSK) отбеляза най-рязък спад от 13%. Освен това годишната волатилност на Биткойн намаля до 44%, в сравнение с 62% през август.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн портфейл, който беше неактивен повече от 10 години, премести 40 BTC

Според данни от веригата стар Биткойн кит се е активирал след от повече от десетилетие на бездействие.

02.10.2024 10:00 1мин. четене Kosta Gushterov

Биткойн: Насочва ли се активът към нов исторически връх на фона на бичи модели?

Неотдавнашните ценови действия на Биткойн (BTC) предизвикаха дискусии за потенциално изкачване над историческия връх от около $73,700, като бичият модел на двойно дъно предполага покачване отвъд това ниво.

02.10.2024 9:00 2мин. четене Kosta Gushterov

Как Биткойн може да бъде стимулиран от отслабващия долар?

Според доклад на 10x Research последните промени в световните макроикономически условия показват, че спадът на нивата, с които расте световната икономика, може би е към своя край.

02.10.2024 8:30 2мин. четене Kosta Gushterov

Биткойн се срина до почти $60,000 след като Иран нападна Израел

Във вторник Иран обстреля Израел с ракети в отговор на неотдавнашното убийство на лидера на „Хизбула“ Хасан Насрала. Нападението беше извършено, след като САЩ предупредиха, че напрежението в региона вероятно ще ескалира.

02.10.2024 8:00 2мин. четене Alexander Stefanov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.