Home

Бивш министър на финансите в Китай призова правителството да премахне крипто забраните

01.10.2024 17:30 1мин. четене Kosta Gushterov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Бивш министър на финансите в Китай призова правителството да премахне крипто забраните

Джу Гуаняо призова правителството да преразгледа строгата си крипто забрана, особено след като САЩ приемат по-благоприятни политики спрямо дигиталните активи.

Говорейки на форум в Пекин, Джу изтъкна значението на криптовалутите за дигиталната икономика на Китай, като отбеляза, че свързаните с тях рискове – като волатилност и незаконна употреба – могат да бъдат управлявани чрез регулации, а не чрез пълна забрана.

Първоначално през 2017 г. Китай предприе строги мерки по отношение на криптовалутите, като забрани първоначалното предлагане на монети (ICO) и затвори борсите. До 2021 г. ограниченията бяха допълнително затегнати, като се забрани добивът на Биткойн и се обявиха за незаконни дейностите, свързани с крипто.

Джу обаче твърди, че тези мерки са довели до изтласкване на крипто търговията в нелегалност, създавайки нерегулирано пространство.

Междувременно Хонконг прилага различен подход, като се стреми да се превърне в глобален център за дигитални активи с мълчаливата подкрепа на Пекин, като наскоро одобри крипто фондове, търгувани на борсата (ETF).

Сега Китай е изправен пред критично решение: дали да запази рестриктивната си позиция, или да приеме нарастващото глобално значение на криптовалутите.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Gemini ще закрие всички канадски сметки до края на годината

Популярната крипто борса Gemini ще закрие всички канадски сметки до края на 2024 г., предоставяйки на клиентите 90-дневен срок за изтегляне на активите си.

01.10.2024 21:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

Биткойн: Покупките от Metaplanet предизвикват пазарен оптимизъм

Metaplanet, азиатският еквивалент на MicroStrategy, обяви придобиването на 107 BTC, започвайки четвъртото тримесечие с надежда за рали на водещата криптовалута.

01.10.2024 20:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

Ето защо Етериум ETF изостава толкова от Биткойн според Blackrock

Ръководителят на отдела за дигитални активи на BlackRock Робърт Митчник призна, че търговската активност и притокът на средства за спот Етериум ETF изостават значително от тези на Биткойн ETF.

01.10.2024 18:30 2мин. четене Alexander Zdravkov

Япония е готова да намали данъците върху криптовалутите и да предефинира дигиталните активи до 2025 г.

Японската агенция за финансови услуги (FSA) се подготвя да преразгледа своите крипто правила с цел да създаде по-благоприятна за инвеститорите среда до 2025 г., според доклад на Bloomberg от 25 септември.

01.10.2024 18:00 2мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.