Home

Капитализацията на фондовия пазар е на път да достигне тригодишен връх

30.09.2024 20:30 1мин. четене Alexander Zdravkov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Капитализацията на фондовия пазар е на път да достигне тригодишен връх

Капитализацията на световния фондов пазар е на път да достигне най-високото си ниво от три години насам благодарение на неотдавнашното намаляване на лихвените проценти от страна на Федералния резерв и мерките за икономическо стимулиране от страна на Китай.

Според Bank of America капитализацията на световния фондов пазар се очаква да надхвърли рекордните $123 трилиона, установени през октомври 2021 г., въз основа на данни от GFD Finaeon.

Фондът Vanguard Total World Stock ETF, който проследява както американските, така и международните акции, вече надхвърли предишния си връх, достигайки нов исторически максимум.

Стратезите на Bank of America, ръководени от Майкъл Хартнет, отбелязаха, че тревожността на пазара има тенденция да намалява, когато политиците предприемат решителни действия. Тази седмица Китай обяви мерки за парично стимулиране успоредно с намаляването на лихвения процент с половин процентен пункт от страна на Фед, което допринесе за възстановяване на доверието.

Индексът Hang Seng отбеляза забележителен скок от 13% през тази седмица, отбелязвайки най-доброто си представяне от 1998 г. насам. Стратезите посочиха, че решението на Фед да намали лихвите, без да се очертава рецесия, е благоприятно за по-рисковите активи. Инвеститорите смятат, че неотдавнашните промени в политиката на Фед и Китай могат да намалят рисковете от рецесия.

За да се възползват от ситуацията в Китай, стратезите препоръчват да се съсредоточат върху индустриалните метали, материалите и международните акции, особено ако усилията за стимулиране подкрепят стабилната доходност на 10-годишните облигации на Китай, чиято възвращаемост в петък бе около 2.17%.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Тайван позволи инвестициите в чуждестранни крипто ETF

Тайванската комисия за финансов надзор (FSC) даде зелена светлина на професионалните инвеститори да получат достъп до чуждестранни борсово търгувани фондове (ETF) за криптовалути.

30.09.2024 21:30 1мин. четене Kosta Gushterov

Ethena Labs предлага създаването на нова борса за стимулиране на растежа на USDe

Ethena Labs, разработчикът на синтетичния долар USDe, обяви предложение за стартиране на децентрализирана борса (DEX), наречена „Ethereal“, която да подкрепи растежа на USDe.

30.09.2024 21:00 2мин. четене Kosta Gushterov

БРИКС: Неизбежен ли е старта на новата валута на съюза?

С наскоро разширения си състав БРИКС вече включва Египет, Иран, Саудитска Арабия, Етиопия и Обединените арабски емирства.

30.09.2024 18:30 2мин. четене Alexander Zdravkov

Притокът на средства към крипто инвестиционните продукти продължи и през миналата седмица

За трета поредна седмица инвестиционните продукти, свързани с криптовалути, отбелязаха значителен приток, възлизащ на $1.2 милиарда, както съобщават от CoinShares.

30.09.2024 16:30 2мин. четене Kosta Gushterov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.