Home

Стейкингът на Етериум може да се окаже по-доходоносен от американските облигации

30.09.2024 19:00 2мин. четене Alexander Zdravkov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Стейкингът на Етериум може да се окаже по-доходоносен от американските облигации

Очаква се възвръщаемостта от стейкинга на ETH да надмине лихвените проценти в САЩ през следващата година, което може да повиши стойността му, тъй като инвеститорите търсят по-добра доходност.

Тази промяна се подхранва от спадащите лихвени проценти и нарастващите такси за транзакции в мрежата на Етериум, което може да намали разликата между възвръщаемостта на алткойна и традиционните “безрискови” инвестиции.

От средата на 2023 г. насам разликата между ставката на ETH и ефективния лихвен процент по федералните фондове е отрицателна. От FalconX обаче предполагат, че тази разлика може да стане положителна до средата на 2025 г., което се дължи на очакваното намаляване на лихвените проценти от страна на Федералния резерв. Фючърсните пазари индикират 85% вероятност лихвите да спаднат под 3.75% до март 2025 г.

С намаляването на лихвените проценти в САЩ традиционните активи като държавните ценни книжа ще донесат по- ниска доходност, което ще стесни разликата с текущата доходност на Етериум от около 3.2%. Неотдавнашните увеличения на таксите за транзакции на ETH също допринесоха за възнагражденията за залог, което свидетелства за повишена блокчейн активност.

От FalconX вярват, че комбинацията от намаляващи лихвени проценти в САЩ и повишаваща се доходност от фукнцията за залог може скоро да направи стейкинга на Етериум по-привлекателно от традиционните опции. Въпреки това институционалните инвеститори може да предпочетат регулирани продукти като спот борсово търгувани фондове (ETF) за достъп до стейкинг, като по-широкият институционален интерес се очаква да се развие постепенно.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Shiba Inu: Цената бележи ръст след обявяването на новата стабилна монета

Shiba Inu (SHIB), втората по големина меме монета по пазарна капитализация, отбеляза значителен ръст на цената през последната седмица.

30.09.2024 19:30 2мин. четене Alexander Zdravkov

Предстоящото отключване на токени през октомври може да освободи $1.3 милиарда в криптовалути

Няколко крипто проекта ще освободят токени през следващия месец, а именно Celestia, Sui и Aptos, като общо ще разпределят около $1.3 милиарда в съответните си екосистеми.

30.09.2024 17:00 2мин. четене Alexander Zdravkov

Binance разкрива нов майнинг пул с награди в LTC и DOGE

Binance Pool въведе обединен добив за Bellscoin (BEL), което позволява на участниците да добиват Лайткойн (LTC) и да печелят допълнителни награди в LTC, Dogecoin (DOGE) и Bellscoin (BEL).

30.09.2024 14:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

Виталик Бутерин отправи предложение за мрежата на Етериум

Виталик Бутерин, съосновател на Етериум, наскоро предложи да се разработи набор от показатели, с които да се оценява доколко различните проекти отговарят на основните принципи на ETH.

30.09.2024 12:00 2мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.