Home

Топ 4 най-добри ускорители на Биткойн транзакции

30.09.2024 13:41 5мин. четене Kosta Gushterov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Топ 4 най-добри ускорители на Биткойн транзакции

Биткойн ускорителят е услуга, предназначена да ускори времето за потвърждение на вашата транзакция, дори когато мрежата е претоварена.

Списък с най-добрите Биткойн ускорители

1. BitAccelerate

BitAccelerate е един от най-старите действащи ускорители на Биткойн транзакции. Те оперират от 2018-та година и предлагат безплатен ре-броудкастинг на вашата транзакция към 20 от най-големите и добре свързани Биткойн нодове.


Тази статия е спонсорирано съдържание и не отразява мнението на екипа на CryptoDnes. Материалът не представлява инвестиционен съвет и е предоставен от съответната компания.


BitAccelerate също така предлагат и платена “премиум” услуга, при която вашата транзакция се приоритизира от майнинг пуловете. По този начин тя се потвърждава в рамките на няколко блока, независимо от таксата и параметрите ѝ.

Ако имате транзакция, за която е критично важно да бъде потвърдена, може да се доверите на BitAccelerate. Те са се доказали през годините и са най-популярната услуга в момента.

2. TxBooster

TxBooster е сравнително нова услуга за ускорение на Биткойн транзакции. Създадена е в началото на 2023-та година, но бързо набира популярност. Те са напълно безплатен ускорител, който разпространява вашата транзакция в ТОП 11 от Биткойн възлите само с един клик.

Ако вашата Биткойн транзакция е непотвърдена, няма да ви струва нищо да я пуснете за ускорение и през TxBooster. Отзивите в мрежата са добри и повечето потребители споделят, че услугата е помогнала транзакциите им да бъдат потвърдени.

3. Hooli1

Hooli1.com (бивш Hooli1.net) e също стар и утвърден ускорител на Биткойн транзакции. Те са от първите такива, създадени през 2018-та година и от малкото, които оперират и до днес. Услугата е напълно безплатна и разпространява вашата транзакция в 10 Биткойн възела.

Hooli1 използва собствена технология за потвърждаване на Биткойн транзакциите. Собственикът на услугата е известен в Биткойн форумите с това, че помага на хиляди потребители да потвърдят транзакциите си. И то напълно безвъзмездно.

4. Bitcoin-Accelerator.com

Bitcoin-Accelerator.com функционира от 2022-ра година и предлага безплатно ускорение на ограничен брой транзакции за всеки потребител. При нужда от ускорение на повече транзакции, може да закупите и свалите техния софтуер.

Скриптът им работи със собствена технология за потвърждение на транзакции с ниска такса. Когато се пусне локално, освен липса на лимити, той предлага и отлична поверителност. Транзакциите, които се ускоряват, не се виждат от никой друг, освен вас.

Защо моята Биткойн транзакция е непотвърдена?

Публикували ли сте Биткойн транзакция и е минало повече от обичайното 10-минутно време за потвърждение, и все още е непотвърдена? Не се притеснявайте – вашите BTC не са загубени. Вашата транзакция е в mempool-а и чака своя ред за потвърждение.

Скоро ще навлезем в подробности какво е mempool, но засега знайте, че вашите Биткойни са защитени в него. Забавянето на вашата BTC транзакция вероятно се дължи на ниската такса, която сте избрали при публикуването ѝ.

Копачите, които отговарят за потвърждаването на транзакциите и добавянето им към блокчейна, дават приоритет на транзакциите с по-високи такси. В резултат на това, транзакцията ви може да чака на опашка, но да не е избрана за включване в следващия блок поради по-ниската такса.

Докато вашата транзакция е в mempool-а, може да отнеме няколко дни или дори седмици за потвърждение (в екстремни случаи). Понякога транзакцията може да бъде премахната изцяло от mempool на възлите на миньорите, като на практика бъде забравена.

Сега нека се потопим по-подробно в това какво представлява mempool-а и как работи, за да можете по-добре да се ориентирате в системата.

Какво трябва да знаете за задръстването на Биткойн mempool

Терминът “mempool” е съкращение от “memory pool”. Отнася се до пространството, където Биткойн транзакциите чакат, за да бъдат потвърдени в блокчейна.

Когато създадете Биткойн транзакция, тя се разпространява в мрежата и се прихваща от миньорите. Всеки възел в Биткойн мрежата има свой собствен mempool, обикновено с размер по подразбиране от 300MB. Там се съхраняват всички непотвърдени транзакции. Възлите премахват транзакции от mempool, след като бъдат включени в блок. Те също така отхвърлят транзакции с ниски такси, ако лимитът на паметта надвиши 300MB.

Може да се чудите защо има забавяния, ако процесът е толкова прост? Причината се крие в променливите такси за транзакции, които зависят от натоварването на мрежата във всеки един момент.

Таксите за Биткойн транзакция не се основават на количеството BTC, което се изпраща, а на размера на транзакцията в байтове. Таксите се измерват в сатоши за виртуален байт (sat/vByte). По същество вие плащате за блоковото пространство, което вашата транзакция ще заема. Така че трябва да предложите конкурентна такса, за да стимулирате миньорите да приоритизират вашата транзакция.

Кратка бележка: Сатоши е най-малката единица на биткойн, като 1 BTC се равнява на 100 милиона сатошита. vByte или виртуален байт е измерване, специфично за SegWit (Segregated Witness) транзакции. Но те повечето вече са такива.

Как мога да ускоря своята Биткойн транзакция?

За да предотвратите забавяния, причинени от фактори като размер на транзакция, ниска такса и претоварване на мрежата, помислете за изпращане на вашите BTC по време на ненатоварени часове, като например почивните дни.

Въпреки това, като се има предвид, че Биткойн обработва максимум 7 транзакции в секунда и приблизително 608,400 транзакции дневно, може да се нуждаете от алтернативни методи за ускоряване на вашата транзакция.

Много потребители, изправени пред забавяния поради ниски такси, се обръщат към различни стратегии, за да ускорят процеса на потвърждение. Едно от най-популярните и лесни решения е използването на Биткойн ускорители, което е основният фокус на тази публикация в блога.

И така, какво е Биткойн ускорител?

Биткойн ускорителят е услуга, предназначена да ускори времето за потвърждение на вашата транзакция, дори когато мрежата е претоварена. Тези ускорители работят чрез повторно излъчване на вашата транзакция към мрежата. Някои платени ускорители си сътрудничат директно с копачите (майнърите), за да гарантират, че транзакцията ви ще бъде приоритизирана, въпреки че има по-ниска такса.

Вместо да изпратят отново вашата транзакция, ускорителите повишават нейния приоритет, като ѝ помагат да бъде потвърдена в следващия блок. Налични са както безплатни, така и платени опции; просто трябва да предоставите хеша на вашата транзакция и съответната услуга върши останалото.


Тази публикация е спонсорирана. CryptoDnes не одобрява и не носи отговорност за съдържание, точност, качество, реклама, продукти или други материали на тази страница. Читателите трябва да направят свое собствено проучване, преди да предприемат каквито и да е действия, свързани с криптовалутите. CryptoDnes не носи отговорност, пряко или косвено, за щети или загуби, причинени или предполагаеми, че са причинени от или във връзка с използването или разчитането на което и да е споменато съдържание, стоки или услуги.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Популярни Новини
Още Прессъобщения Новини

Кои криптовалути ще скочат най-много през октомври на фона на бичия тренд?

Септември завърши с впечатляващ ръст на крипто пазара, като някои водещи проекти отбелязаха стабилни печалби.

30.09.2024 14:15 3мин. четене Alexander Zdravkov

Celestia поскъпва на фона на новината за набиране на $100 милиона, SUI и FXGuys може да надминат очакванията на инвеститорите

В голямо положително развитие за крипто пространството, Celestia (TIA) затвори последния си кръг на финансиране в размер на $100 милиона, докато Sui (SUI) се представи добре в класацията, като нарасна с 47% за една седмица.

30.09.2024 13:00 4мин. четене Kosta Gushterov

Съперник на Solana (SOL) реализира 1.67x за по-малко от месец; Ентусиастите прогнозират 2,500% печалби до 2025 г.

Разрастването на криптовалутите доведе до промени и в един от секторите, които предизвикват хайп като решенията за токенизирани реални активи (RWA).

30.09.2024 10:05 4мин. четене Kosta Gushterov

Pepe и Shiba Inu започват да се възползват от пазарните условия, докато Lunex Network преминава през първия етап за по-малко от 72 часа

Благодарение на огромния си потенциал за хиперинвестиции и популярността си сред инвеститорите на дребно, мемекоините като Pepe и Shiba Inu са добре известни като едни от най-печелившите експлозивни криптовалути.

30.09.2024 8:49 4мин. четене Kosta Gushterov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.