Home

Какво сигнализират последните движения в цената на Биткойн?

30.09.2024 7:00 2мин. четене Alexander Zdravkov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Какво сигнализират последните движения в цената на Биткойн?

Биткойн започна значителна възходяща тенденция на крипто пазара преди две седмици, достигайки връхна точка от $66,480 - ниво, което не е наблюдавано от юли.

Това възраждане оказа положително влияние върху алткойн пазара, като много криптовалути възстановиха стойности, невиждани от три месеца.

Пазарните анализатори сега спекулират, че BTC може скоро да се доближи до трудно достижимата граница от $70,000, като вероятно ще създаде предпоставки за нов исторически връх, надхвърлящ $73,000. Въпреки това Santiment, платформа за разузнаване, изрази опасения относно възможността за достигане на нов връх в близко бъдеще.

В неотдавнашен анализ компанията призова за предпазливост по отношение на очакванията за нов исторически връх за Биткойн. Понастоящем на всяка меча публикация се падат 1.8 бичи публикации, което свидетелства за рязък скок на положителните настроения, тъй като през последните три седмици водещата криптовалута поскъпна с 22%.

Макар че този ентусиазъм може да предполага по-нататъшно повишаване на цените, Santiment отбеляза, че пазарните движения често противоречат на преобладаващите обществени настроения.

Това би могло да означава, че въпреки широко разпространения оптимизъм за скорошно достигане на нивото от $70,000, може да настъпи спад, който потенциално да изтрие скорошните печалби преди бъдещото възстановяване.

Историческите тенденции подкрепят тази предпазливост. През февруари тракинг платформата наблюдаваше сериозни мечи настроения към основните криптовалути като Биткойн, Етериум и BNB, отбелязвайки първия случай на негативни настроения отвъд техните исторически средни стойности от повече от шест месеца.

Тази обща загриженост бе последвана от пазарно възстановяване, като в крайна сметка BTC достигна исторически връх от $73,750 само четири седмици по-късно. ETH също отрази тази тенденция, отчитайки значителни ценови нива, невиждани от 2021 г. насам.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн: Изборите в САЩ няма да се отразят на предстоящото рали

Според “CK Zheng”, главен инвестиционен директор в ZX Squared Capital, предстоящите президентски избори в САЩ се очаква да окажат положително влияние върху стойността на Биткойн, независимо от резултата.

30.09.2024 11:00 2мин. четене Alexander Zdravkov

Ще повлияе ли изявлението на Джером Пауъл от Фед на крипто пазара тази седмица?

Днес председателя на Федералния резерв на САЩ Джером Пауъл ще произнесе реч пред Националната асоциация за бизнес икономика, а в петък ще бъде представен докладът за работните заплати в неселскостопанския сектор на САЩ (NFP).

30.09.2024 10:30 2мин. четене Kosta Gushterov

Интересна прогноза за Биткойн от Майкъл Сейлър

Майкъл Сейлър, съосновател и председател на MicroStrategy, отново нашумя в криптовалутната общност с последната си прогноза за водещия дигитален актив.

30.09.2024 6:00 1мин. четене Alexander Zdravkov

Ето кога може да очакваме печалби в сектора на криптовалутите според Coinbase

Coinbase, водеща американска борса за криптовалути, смята, че дигиталните активи са готови за значително поскъпване през следващите месеци.

29.09.2024 15:00 1мин. четене Kosta Gushterov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.