Home

Компания уреди спор със SEC на тема продажба на нерегистрирани ценни книжа

28.09.2024 22:00 1мин. четене Kosta Gushterov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Компания уреди спор със SEC на тема продажба на нерегистрирани ценни книжа

На 27 септември Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) уреди обвиненията срещу децентрализираната автономна организация (DAO) на Mango Markets и фондацията Blockworks във връзка с продажбата на нерегистрирани ценни книжа.

Това се случи след хакерската атака, насочена към Mango Markets на стойност $100 милиона през 2022 г., която постави платформата под регулаторен контрол.

Като част от споразумението Mango DAO и Blockworks се съгласиха да платят $700,000 санкции, да унищожат своите MNGO токени и да поискат от борсите да изключат токените от списъка.

Те също така ще преустановят всякакво бъдещо предлагане на токените на пазара. Споразумението, което предстои да бъде одобрено от съда, не изисква от никоя от страните да признае или отрече твърденията на SEC. То следва гласуването на общността на Mango DAO през август за споразумение със SEC.

В допълнение към това споразумение, през септември Mango Markets предложи отделно споразумение на стойност $500,000 с Комисията за търговия със стокови фючърси (CFTC), за да приключи друго разследване, също без да признава нарушения.

SEC твърди, че Mango DAO и Blockworks са набрали над $70 милиона през август 2021 г. чрез продажбата на токени за управление на MNGO, нарушавайки Закона за ценните книжа от 1933 г. Случаят подчертава нарастващите усилия на SEC да регулира децентрализираните платформи, като подчертава, че използването на DAO и технологии с отворен код не освобождава субектите от законите за ценните книжа.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

ФБР конфискува милиони от крипто измами, насочени към граждани на САЩ

Властите са конфискували над $6 милиона в криптовалута, свързани с базирани в Югоизточна Азия измамници, които са се насочили към американски граждани с измамни инвестиционни схеми.

28.09.2024 17:00 2мин. четене Kosta Gushterov

Крипто платформа с интересно предложение след хакерска атака за милиони

Неотдавнашен пробив в сигурността на платформа за възстановяване на криптовалути Bedrock доведе до загуба на около $2 милиона поради уязвимост на смарт договор в нейните трезори uniBTC.

28.09.2024 11:00 1мин. четене Alexander Zdravkov

Поредния крипто протокол претърпя хак: Вътрешен човек ли е причината?

Наскоро Onyx Protocol претърпя значителен експлойт, който доведе до загуба от $3.8 милиона.

28.09.2024 10:00 2мин. четене Alexander Zdravkov

Съоснователят на Tornado Cash не успя да се спаси от съдебното дело

Федерален съдия от САЩ постанови, че Роман Сторм, съосновател на Tornado Cash, ще бъде изправен пред съда, тъй като молбите му за отхвърляне на обвиненията и изискване на разкрития бяха отклонени.

28.09.2024 8:00 2мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.