Home

Почти всички airdrop токени се сриват малко след старта им

28.09.2024 9:00 2мин. четене Alexander Zdravkov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Почти всички airdrop токени се сриват малко след старта им

Неотдавнашен анализ на KeyRock разкрива, че близо 89% от токените, разпространени чрез airdrop събития губят стойност в рамките на 90 дни, като Етериум и Solana демонстрират по-добра устойчивост в сравнение с други мрежи.

В доклада са проучени 62 airdrop събития на токени в 6 блокчейн мрежи през 2024 г., подчертавайки, че при повечето монети се наблюдава значителен спад на цените през първите 15 дни от включването им в списъка, като 88.7% от тях продължават да губят стойността си до изтичането на 90 дни. Въпреки тази тенденция токените на Етериум и Solana са по-стабилни, като до 25% от тях запазват или увеличават стойността си след 3 месеца, докато при платформи като BNB, Arbitrum и ZkSync не се наблюдава такова положително представяне.

Крипто airdrop-ите, популярен инструмент за генериране на ранен интерес от 2017 г. насам, сега е изправен пред предизвикателства. Въпреки че тези кампании могат да предизвикат вълнение в началото, много токени губят стойност и не успяват да задържат вниманието на общността. Проучването на KeyRock установи, че колебанията в цените се случват динамично, като само малък процент от токените отчитат стабилност след 3 месеца. Широкото използване на airdrop събития води до пренасищане, което често предизвиква изоставяне на проекти, тъй като потребителската ангажираност отслабва.

Въпреки това успехът на събитията варира в зависимост от блокчейна. Етериум и Solana се откроиха с по-добри резултати, докато при Starknet и Merlin нямаше успешни кампании. Това подчерта значението на избора на мрежа и участието на общността при определянето на успеха на разпространението на токени.

В доклада също така се отбелязва, че по-големите airdrop кампании – разпределящи над 10% от общото предлагане на токени – обикновено се представят по-добре в дългосрочен план, тъй като създават по-силно чувство за собственост на общността. Тези големи разпределения помагат за стабилизиране на цените, намалявайки волатилността. За разлика от тях, по-малките airdrop събития, макар и първоначално обещаващи, често се сблъскват със значителни ценови спадове в рамките на 3 месеца след провеждането. Средните по размер събития, разпределящи от 5 до 10%, постигат баланс между краткосрочния успех и дългосрочната устойчивост.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

3 макроикономически фактора, които може да повлияят на крипто сектора до края на 2024

Пазарът на криптовалути може да е готов за потенциален растеж, тъй като навлиза в четвъртото тримесечие, което исторически е благоприятен период.

28.09.2024 13:00 1мин. четене Kosta Gushterov

Dogecoin е готов за ценови скок: Ключови индикатори сигнализират за бичи пробив

Според известен крипто трейдър ключови индикатори сочат, че Dogecoin (DOGE) може да бъде подготвен за ценови скок.

28.09.2024 12:00 1мин. четене Alexander Zdravkov

Подвеждат ли дневните активни адреси крипто инвеститорите?

Терминът “дневни активни адреси“ (DAA) често се използва неправилно в света на криптовалутите и често се бърка с “дневни активни потребители”.

28.09.2024 9:30 2мин. четене Alexander Zdravkov

Китай може да е ключа към следващия скок за Биткойн

През последните осем години цената на Биткойн демонстрира постоянна положителна корелация с баланса на Китайската народна банка (PBOC).

28.09.2024 8:40 1мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.