Home

Китай може да е ключа към следващия скок за Биткойн

28.09.2024 8:40 1мин. четене Alexander Zdravkov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Китай може да е ключа към следващия скок за Биткойн

През последните осем години цената на Биткойн демонстрира постоянна положителна корелация с баланса на Китайската народна банка (PBOC).

Данните от TradingView показват, че 30-дневната корелация между Биткойн и PBOC е 0.66, с изключение на кратките периоди през 2016 г. и края на 2022-2023 г. В същото време корелацията на BTC с Федералния резерв на САЩ е спаднала до исторически минимум от -0.88.

Тази тенденция е особено актуална, тъй като наскоро PBOC обяви плановете си да инжектира 1 трилион юана ($142 милиарда) в големи държавни банки, за да подкрепи китайската икономика.

Наред с това централната банка понижи основните лихвени проценти, сигнализирайки за широкообхватни усилия за стимулиране, които могат косвено да подпомогнат цената на Биткойн.

Водещата криптовалута вече поскъпна с над 10% през този месец, отразявайки оптимизма на световните пазари. Анализаторите предполагат, че икономическите действия на Китай биха могли да насочат повече инвестиции към блокчейн и крипто индустриите.

Освен това някои експерти смятат, че стимулите ще бъдат от полза за по-рисковите активи във всички области, тъй като инвеститорските настроения се изместват към по-бичи перспективи.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

3 макроикономически фактора, които може да повлияят на крипто сектора до края на 2024

Пазарът на криптовалути може да е готов за потенциален растеж, тъй като навлиза в четвъртото тримесечие, което исторически е благоприятен период.

28.09.2024 13:00 1мин. четене Kosta Gushterov

Подвеждат ли дневните активни адреси крипто инвеститорите?

Терминът “дневни активни адреси“ (DAA) често се използва неправилно в света на криптовалутите и често се бърка с “дневни активни потребители”.

28.09.2024 9:30 2мин. четене Alexander Zdravkov

Почти всички airdrop токени се сриват малко след старта им

Неотдавнашен анализ на KeyRock разкрива, че близо 89% от токените, разпространени чрез airdrop събития губят стойност в рамките на 90 дни, като Етериум и Solana демонстрират по-добра устойчивост в сравнение с други мрежи.

28.09.2024 9:00 2мин. четене Alexander Zdravkov

Биткойн трябва да се задържи над това ниво, за да запази инерцията си

Компания за анализ на криптовалути наскоро разкри, че големи инвеститори, често наричани китове, са започнали отново да шортват Биткойн (BTC), тъй като цената му се стреми към $67,000.

28.09.2024 7:00 1мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.