Home

Пазарната капитализация на стабилната монета PYUSD на PayPal спада с 30%

26.09.2024 19:00 1мин. четене Kosta Gushterov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Пазарната капитализация на стабилната монета PYUSD на PayPal спада с 30%

Стабилната монета на PayPal PYUSD загуби почти 30% от пазарната си капитализация през последните 30 дни, като падна от над $1 милиарда до $709 милиона към 26 септември.

Спадът се дължи на значителното намаляване на пазарната ѝ капитализация на Solana, която на 26 август представлява около 65% от общата. PYUSD, циркулиращ или заключен в рамките на екосистемата Solana, спадна от $662 милиона на $354 милиона, докато пазарната ѝ капитализация на Етериум се държи стабилна на $348 милиона.

Въпреки това средният дневен обем на преводите с PYUSD се задържа на стабилно ниво от $242.2 милиона, което е само малко под средната стойност за предходния месец.

Въпреки че колебанията в пазарните капитали на стабилните монети са обичайни, спадът на PYUSD съвпадна с 1.6% ръст на общия пазар на стабилни монети, който добави $3 милиарда.

Намалението вероятно е свързано с понижаването на DeFi доходността, която спадна с близо 50% в платформи като Kamino. Доходността от обезпеченията на PYUSD спадна от 14% през август до 7.6% към 24 септември, което доведе до 30% намаление на стабилните монети, заключени в протокола.

Въпреки спада PYUSD остава третата по големина стабилна монета в мрежата на Solana.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

dYdX интегрира Phantom Wallet, разширявайки достъпа до DeFi до милиони потребители

Фондацията dYdX обяви интеграцията на популярния базиран на Solana Phantom Wallet със своята децентрализирана платформа.

27.09.2024 7:15 2мин. четене Alexander Stefanov

Ще успее ли да се спаси китайската икономика с допълнителни $142 милиарда?

Китай обмисля значително увеличаване на капитала с около $142.4 милиарда (1 трилион юана), за да подкрепи най-голямата си държавна банка, с цел да съживи отслабващата икономика и стагниращите пазари.

26.09.2024 22:00 1мин. четене Alexander Zdravkov

Джъстин Сън мести милиони в TUSD: Предстои ли пазарна турбуленция?

Неотдавнашната дейност на Джъстин Сън, основател на Tron блокчейна, привлече вниманието, след като на различни адреси бяха прехвърлени милиони в TUSD – стабилни монети, обвързани с щатски долари.

26.09.2024 21:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

Черна гора използва екстрадицията на До Куон като инструмент в сделка според бивш министър

Бившият министър на правосъдието на Черна гора Андрей Милович изрази сериозна загриженост относно потенциалната връзка между екстрадирането на съоснователя на Terraform Labs До Куон и концесионната сделка за черногорските летища с Южна Корея.

26.09.2024 20:30 2мин. четене Kosta Gushterov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.