Home

SEC обвини 2 компании в измама с участието на стабилната монета TrueUSD

25.09.2024 14:00 2мин. четене Kosta Gushterov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
SEC обвини 2 компании в измама с участието на стабилната монета TrueUSD

Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) обвини компаниите TrueCoin и TrustToken, че са участвали в измамни, нерегистрирани продажби на инвестиционни договори, свързани със стабилната монета TrueUSD (TUSD).

Освен това се твърди, че компаниите са заблуждавали обществеността относно подкрепата на стабилната монета, както се посочва в изявление от 24 септември.

Без да признават или отричат обвиненията, TrueCoin и TrustToken се съгласиха да се споразумеят със SEC, като дадоха съгласието си за съдебни забрани и граждански санкции в размер на $163,766 всяка. Освен това TrueCoin ще плати $340,930 за освобождаване от отговорност и $31,538 за лихви, при условие че бъдат одобрени от съда.

В жалбата на SEC се твърди, че TrueCoin и TrustToken фалшиво са рекламирали TUSD като напълно обезпечена с американски долари или еквивалентни активи, докато значителна част от нея всъщност е била инвестирана във високорисков офшорен фонд.

Към март 2022 г. повече от $500 милиона от активите на TUSD са били включени в този спекулативен фонд. Въпреки че към есента на 2022 г. дружествата са признали проблемите с обратното изкупуване, те са продължили да представят TUSD в невярна светлина като обезпечена едно към едно с щатски долар.

Към септември 2024 г., според SEC, 99% от резервите на TUSD са били инвестирани в спекулативния фонд. Регулаторът също така обвини компаниите в лошо управление на средствата на инвеститорите с цел лична изгода, излагайки потребителите на „значителни, неразкрити рискове“ чрез измамни твърдения за сигурността на инвестицията.

Също така според Комисията от ноември 2020 г. до април 2023 г. TrueCoin и TrustToken са продавали нерегистрирани инвестиционни договори за TUSD и възможности за печалба, свързани с TrueFi – децентрализирана платформа за кредитиране, в която потребителите могат да предоставят стабилни монети на компании в замяна на лихва.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Дагестан се бори с незаконния крипто добив на фона на новите регулации

След въвеждането на новите правила за добив на криптовалути в Русия властите в Дагестан разкриха множество незаконни майнинг операции, което накара регионалния министър-председател да апелира за увеличаване на усилията на правоприлагащите органи срещу тези неправомерни дейности в условията на нарастващо потребление на електроенергия.

25.09.2024 17:00 2мин. четене Alexander Zdravkov

Binance съдейства на индийските власти за разкриване на измама за милиони

Binance разкри значителната си роля в подпомагането на индийската Дирекция за изпълнение на наказанията (ED) при ликвидирането на Fiewin – измамна платформа за онлайн игри, за която се твърди, че е подвела потребителите.

25.09.2024 16:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

ИЗВЪНРЕДНО: Каролин Елисън е осъдена на 2 години за ролята си в срива на FTX

Каролин Елисън, бивш ръководител на Alameda Research, е осъдена на две години затвор за участието си в срива на FTX, а също така трябва да върне $11 милиарда.

24.09.2024 23:24 2мин. четене Kosta Gushterov

Швеция обяви крипто борсите за главни действащи лица в прането на пари

Шведският полицейски орган и звеното за финансово разузнаване (FIU) определиха борсите за криптовалути като “професионални перачи на пари (PML)”, след като оцениха услугите на нелицензирани оператори.

24.09.2024 17:00 1мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.