Home

Биткойн може да се подготвя за голям пробив поради няколко фактора

24.09.2024 19:00 2мин. четене Kosta Gushterov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн може да се подготвя за голям пробив поради няколко фактора

Биткойн (BTC) може да е готов за значителен пробив през следващите седмици, задвижван главно от техническите показатели на ценовата графика и неотдавнашните икономически стимули от Китай.

На 24 септември Китайската народна банка (PBOC) обяви плановете си да инжектира около $140 милиарда във финансовата система, като намали нормата на задължителните резерви (RRR) с 50 базисни пункта. Този ход е част от стратегия за намаляване на разходите по заеми и облекчаване на регулациите за покупка на имоти, за да подкрепи изпитващия затруднения пазар на недвижими имоти и икономиката си като цяло.

Джейми Коутс, главен крипто анализатор във компанията за управление на инвестиции Real Vision, смята, че новият пакет от стимули на Китай е положителен за Биткойн, като предполага, че той може да повлияе на други централни банки да приложат подобни мерки.

Той заяви:

Дъното на ликвидността на световните централни банки за този цикъл е достигнато. Седнете и гледайте как другите централни банки се съобразяват с него… В базираната на кредити фиатна система с частични резерви обезценяването е характеристика, а не грешка.

В исторически план обявяването на пакети за стимулиране на икономиката от страна на PBOC е водело до значително поскъпване на рисковите активи, включително на Биткойн.

Например през октомври 2023 г. PBOC инжектира $367.7 милиарда чрез обратни репо сделки, а през януари 2024 г. – $140 милиарда чрез намаляване на RRR, като и двата пъти това доведе до значително увеличение на цената на Биткойн, която нарасна с над 100% след тези съобщения.

Въпреки забраната за добив на криптовалути през 2021 г. в Китай, която прави пряката връзка между китайската ликвидност и Биткойн по-малко ясна, Коутс подчерта, че представянето на Биткойн остава тясно свързано с глобалните тенденции в ликвидността. Мерките за облекчаване на Китай могат да предизвикат промени в цялостния апетит за риск.

Към бичите настроения се прибавя и появата на модел на бичи флаг на дългосрочната графика на Биткойн. Този модел се формира, когато цената се консолидира в рамките на низходящ канал след голямо възходящо движение. Обикновено моделът се разрешава, когато цената пробие над горната трендлиния, като потенциално може да се покачи до височината на предишния възходящ тренд.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Директорът на Bitwise твърди, че най-влиятелните финансови фигури се насочват към крипто

Макар че значителните инвестиции в Биткойн в рамките на портфейлите на клиентите, управлявани от финансови консултанти, може би все още не са на хоризонта, нарастващ брой консултанти включват криптоактиви в личните си портфейли, според Мат Хоуган, главен оперативен директор на Bitwise.

24.09.2024 20:30 2мин. четене Kosta Gushterov

Предстои ли пробив за Биткойн? Ето какво сочат историческите модели

Анализаторите предполагат, че Биткойн и по-широкия крипто пазар може да са на прага на съществен скок, ако миналите цикли се окажат верни.

24.09.2024 16:00 1мин. четене Alexander Zdravkov

Ръководителят на MicroStrategy предлага да се отпускат заеми, обезпечени с Биткойн

След като Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC) одобри търговията с опции за Биткойн ETF на BlackRock, дискусиите за доходността от водещата криптовалута отново се разпалиха.

24.09.2024 15:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

Fidelity оглави Биткойн ETF, докато фондовете за Етериум се сринаха

Вчера Биткойн ETF-ите имаха противоречив ден, като общата им активност възлезе на $4.5 милиона.

24.09.2024 13:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.