Home

Япония трябва да увеличи резервите си в Биткойн според експерт

24.09.2024 8:00 1мин. четене Alexander Zdravkov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Япония трябва да увеличи резервите си в Биткойн според експерт

Самсън Моу, главен изпълнителен директор на JAN3 и виден защитник на водещата криптовалута в Азия, призова японското правителство да закупи 167,000 BTC след неотдавнашна конференция, посветена на крипто приема.

По време на събитието, на което присъстваха ключови играчи от финансовия сектор на Япония, Моу подчерта потенциала на Биткойн за растеж и ограниченото му предлагане, което е паралелно с дългогодишните инвестиции на страната в злато.

Той отбеляза, че златните резерви на Япония, възлизащи на 846 тона, могат да бъдат диверсифицирани с BTC, за да се повиши финансовата стабилност на страната. Моу описа BTC като „най-солидния съществуващ актив“, предполагайки, че той би могъл да действа като хедж срещу икономически колебания.

Въпреки застъпничеството на Моу, затягането на крипто регулациите в Япония може да попречи на пазарния растеж. Освен това потенциалното повишаване на лихвените проценти от страна на Японската централна банка може да повлияе на привлекателността на Биткойн като инвестиционна алтернатива.

Интересно е, че Бутан наскоро се превърна в основен играч на сцената, ставайки четвъртият по големина притежател на Биткойн от страна на правителството с над $750 милиона в BTC, до голяма степен благодарение на инвестициите си в крипто добив, захранван от хидроенергийни ресурси.

Докато Моу настоява за приемане на криптовалутата, привърженикът на златото Питър Шиф посочи, че цените на златото достигат нови върхове, отвличайки вниманието от криптовалутите.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Опциите върху Биткойн ETF ще променят пазара според директора на Bitwise

Изпълнителният директор на Bitwise Джеф Парк смята, че одобрението на SEC за опциите върху Биткойн ETF на BlackRock може да доведе до големи промени на крипто пазара.

24.09.2024 11:00 2мин. четене Alexander Zdravkov

Проблемите с дълга на САЩ могат да доведат до рали на златото и Биткойн според експерт

Люк Громен, макроинвеститор и основател на Forest For The Trees (FFTT), смята, че златото и BTC са готови да се възползват от влошаването на фискалната ситуация в САЩ.

24.09.2024 8:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

Броят на Биткойн милионерите се увеличава – предстои ли нов рекорд на цената?

През 2024 г. броят на притежателите на BTC се е увеличил значително, въпреки че криптовалутата все още се търгува под предишния си връх от над $73,000.

24.09.2024 7:30 2мин. четене Alexander Zdravkov

Биткойн миньорите в Китай все още доминират на пазара въпреки забраната

Въпреки забраната на криптовалутите в цялата страна, китайските миньори на BTC продължават да доминират в глобалната мрежа.

24.09.2024 7:00 2мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.