Home

Tether (USDT) се доближава до $120 милиарда, продължавайки да доминира

23.09.2024 8:30 2мин. четене Alexander Zdravkov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Tether (USDT) се доближава до $120 милиарда, продължавайки да доминира

USDT на Tether, най-големямата стабилна монета, продължава да укрепва пазарните си позиции, като пазарната капитализация за първи път достигна $120 милиарда.

Тази седмица Tether емитира допълнителни $1 милиарда в USDT в блокчейна на Етериум, с което общата капитализация достигна приблизително $119 милиарда. През изминалата година компанията е емитирала USDT на стойност $35 милиарда, с което затвърждава преднината си пред USDC на Circle, която държи по-малко от една трета от пазарния дял на Tether.

Към второто тримесечие на 2024 г. Tether управлява над $97 милиарда в американски държавни ценни книжа и споразумения за обратно изкупуване, което я прави 18-ия най-голям притежател на щатски облигации в световен мащаб, изпреварвайки страни като Германия и ОАЕ.

Възходът на стабилните монети ги направи важни на различни пазари, особено на места като Нигерия, където те все повече се използват за транзакции и спестявания. Потребителската база на Tether вече надхвърля 350 милиона души, което допринася за значителната ѝ рентабилност, като през последния месец са отчетени над $400 милиона печалба.

Компанията също така диверсифицира дейността си в сектори като селското стопанство, финансите, данните и образованието, стремейки се да подобри разпространението на USDT, като същевременно проучва инвестициите в изкуствения интелект и добива на Биткойн. Въпреки това Tether е изправена пред непрекъснат контрол по отношение на своя бизнес модел и прозрачността на резервите, което поражда опасения сред пазарните наблюдатели за потенциални рискове за потребителите.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Етериум е готов да се възстанови спрямо Биткойн според експерт

Известен крипто анализатор твърди, че търговската двойка Етериум-Биткойн (ETH/BTC) е близо до дъното на цикъла.

23.09.2024 10:00 2мин. четене Alexander Zdravkov

Инвеститор спечели над $130 милиона за две години с Етериум

Крипто инвеститор спечели $131.72 милиона, като купи Етериум по време на пазарния спад през 2022 г. и го задържа през две волатилни години.

23.09.2024 7:00 1мин. четене Alexander Zdravkov

AI прогноза за цената на XRP до края на месеца

XRP се възползва от неотдавнашното рали на пазара на криптовалути, предизвикано от намаляването на лихвения процент от страна на Федералния резерв, но се бори да задържи цената си над нивото на подкрепа от $0.60.

22.09.2024 19:00 1мин. четене Kosta Gushterov

Travala се обръща към Solana, за да подобри туристическите услуги

Платформата за резервации с фокус върху криптовалутите Travala обяви интеграцията си със Solana, четвъртия по големина блокчейн по пазарна капитализация, с което отбеляза третото си присъединяване към мрежата след Етериум и BNB. Главният изпълнителен директор Хуан Отеро разкри това развитие по време на панелна дискусия на Solana Breakpoint в Сингапур.

22.09.2024 10:00 1мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.