Home

Алткойн сезонът се задава на хоризонта: Какви са прогнозите?

22.09.2024 9:30 2мин. четене Alexander Zdravkov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Алткойн сезонът се задава на хоризонта: Какви са прогнозите?

Крипто анализаторът Али Мартинез посочи, че може би предстои "алтсезон" - фаза, в която алтернативните криптовалути надминават Биткойн.

Очаква се тази пазарна тенденция да донесе повече ползи на това, което някои трейдъри наричат “глупави бикове“, отколкото на “умните мечки“, което предполага, че случайните крипто покупки могат да донесат по-добра възвръщаемост, отколкото стратегическите залози срещу по-слаби активи.

На 21 септември трейдър коментира потенциалната пазарна посока, съответстваща на моделите, наблюдавани в предишни цикли, при които повечето криптовалути изпитват положителна инерция, оставяйки мечите позиции в неизгодно положение.

Анализът на Мартинез изтъква признаци, че алтсезонът може да започне. Обикновено алткойн сезонът настъпва, когато алткойните – криптовалути, различни от Биткойн – отбелязват значителни печалби. Той посочи, че пазарната доминация на BTC изглежда отслабва, показвайки възможен срив, докато пазарната капитализация на по-малко известните монети наскоро се насочи нагоре след прекъсване на низходящия тренд.

Експертът подчерта, че доминиращата позиция на водещата криптовалута демонстрира признаци на уязвимост в рамките на модел на възходящ клин, а алткойн пазарът се измъква от падащ клин, сигнализирайки за предстоящ алтсезон.

Това усещане се повтаря и от други анализатори и трейдъри в крипт опространството. Например Майкъл ван де Поуп активно търси възможности и остава силно ангажиран с алткойните. Междувременно трейдърите Credible Crypto и Алън Сантана споделиха мечи прогнози за Биткойн, като същевременно изразиха оптимизъм за токени като Curve (CRV) и Solana (SOL), засилвайки очакването за алтсезон.

Интересно е, че с нарастването на броя на трейдърите, които спекулират, че алткойн сезонът е близо, вероятността за неговото настъпване се увеличава. Ако поведението в миналото се запази, скоро може да станем свидетели на приток на капитал от BTC и монети с голяма капитализация към алтернативи с по-малка капитализация. Въпреки това, дори и при този оптимистичен сценарий, за инвеститорите е от решаващо значение да се съсредоточат върху солидни проекти, за да увеличат потенциала си за печалба.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Coinbase планира пускането на cbBTC в блокчейна на Solana

Според директора на компанията в Сингапур Хасан Ахмед по време на събитието Solana Breakpoint 2024 Coinbase се готви да пусне своя обвит Coinbase BTC в блокчейна на Solana.

22.09.2024 12:00 1мин. четене Alexander Zdravkov

Изборите в САЩ могат да стимулират растежа на Биткойн

Топ мениджърът на активи VanEck наскоро анализира потенциалното въздействие на президентските избори в САЩ през 2024 г. върху BTC.

22.09.2024 11:00 2мин. четене Alexander Zdravkov

Travala се обръща към Solana, за да подобри туристическите услуги

Платформата за резервации с фокус върху криптовалутите Travala обяви интеграцията си със Solana, четвъртия по големина блокчейн по пазарна капитализация, с което отбеляза третото си присъединяване към мрежата след Етериум и BNB. Главният изпълнителен директор Хуан Отеро разкри това развитие по време на панелна дискусия на Solana Breakpoint в Сингапур.

22.09.2024 10:00 1мин. четене Alexander Zdravkov

Крипто проектът Pyth Network въвежда стейкинг услуга

Pyth представи “Oracle Integrity Staking (OIS)” – функция, предназначена за повишаване на отчетността между източниците на данни чрез въвеждане на награди за залог и санкции.

22.09.2024 9:00 2мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.