Home

Биткойн: Агресивните шортове на институциите изглежда приключват

21.09.2024 7:30 1мин. четене Alexander Zdravkov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн: Агресивните шортове на институциите изглежда приключват

Последните данни на главния изпълнителен директор на CryptoQuant Ки Йонг Джу разкриват драматично намаление на нетните шорт позиции на фючърсите върху BTC на CME със 75% през последните 5 месеца.

Тази тенденция свидетелства за значителна промяна в стратегиите за институционална търговия, настъпила в период, в който цените на Биткойн постоянно варират между $54,000 и $63,000.

Намаляването на агресивните шорт позиции от февруари до март предполага, че пазарните нагласи са се променили от мечи към по-неутрални или предпазливо оптимистични.

През цялото това време цената на водещата криптовалута показа устойчивост, с минимален натиск за понижение, тъй като институциите се оттеглят от шорт позиции. Това поведение съответства на наблюдаваното намаление на нетните шорт позиции, което сочи за стратегическа преоценка от страна на институционалните инвеститори, която може да е продиктувана от макроикономически фактори или регулаторни промени.

Намаляването на нетните шорт позиции може да означава, че институциите или закриват шорт позиции, или се насочват към лонг позиции, което сочи към по-оптимистични перспективи за Биткойн.

Подобна промяна би могла да насърчи по-голямо участие както от страна на институционалните инвеститори, така и от страна на инвеститорите на дребно, което потенциално да спомогне за по-стабилна или възходяща ценова тенденция. Времевата рамка от април до септември 2024 г. се очертава като критичен период, предполагайки, че институционалните нагласи се променят и проправят пътя за продължаваща стабилност или растеж на пазара.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Ето кои държави водят по притежание на Биткойн

Последните данни разкриват, че Бутан неочаквано е заел водещо място по държавни резерви на Биткойн (BTC), като разполага със $782.46 милиона, значително изпреварвайки Ел Салвадор, който притежава $351.75 милиона.

21.09.2024 8:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

SEC одобри опции за Биткойн ETF на BlackRock

Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) даде разрешение за търговия с опции върху спот Биткойн ETF на BlackRock, което е важна стъпка в развитието на инвестиционните предложения за криптовалута.

21.09.2024 7:00 2мин. четене Alexander Zdravkov

Самсън Моу се срещна с японски заместник-министър, за да обсъдят Биткойн

Известният Биткойн максималист и главен изпълнителен директор на JAN3 Самсън Моу се срещна с Джуничи Канда, заместник-министър председател.

20.09.2024 21:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

Биткойн: Спадът в броя на краткосрочните притежатели може да повлияе на цената

CryptoQuant, известна компания за пазарни проучвания, наблюдава забележителен спад в предлагането на краткосрочни притежатели (STH) на BTC, което може да попречи на потенциалния ръст на цената на криптовалутата.

20.09.2024 21:05 1мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.