Home

Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC) отлага делото Coinbase за след изборите

19.09.2024 16:00 2мин. четене Kosta Gushterov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC) отлага делото Coinbase за след изборите

Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC) поиска четиримесечно удължаване на срока за установяване на фактите в съдебната битка с Coinbase, с което крайният срок бе удължен до февруари 2024 г. - след президентските избори в САЩ.

Това искане породи спекулации, че забавянето може да е политически мотивирано. В писмото си до съдия Катрин Файла SEC обосновава удължаването, като се позовава на големия обем на съответните документи, които възлизат на над 133,000 файла.

Въпреки че Coinbase се съгласи с удължаването, това е първото забавяне по дело с потенциално значими последици за крипто индустрията. Критиците твърдят, че SEC може да използва забавянето, за да избегне допълнителен контрол, тъй като политическото напрежение относно регулирането на криптовалутите се увеличава. Агенцията вече се сблъска с отпор след загубата си по делото Ripple и подхода си към регулирането на криптоактивите.

Докато SEC настоява за повече време, Coinbase активно се стреми към прозрачност в отделно съдебно дело. Главният юридически директор Пол Гревал е подал иск по Закона за свобода на информацията (FOIA) срещу FDIC, опитвайки се да разкрие дали американските регулатори са оказвали натиск върху банките да прекъснат връзките си с крипто компании. Гревал има за цел да използва разпоредения от съда индекс на Вон, за да придобие представа за действията на FDIC.

Политическите фигури продължават да обсъждат крипто регулирането, като демократите се противопоставят на неотдавнашните двупартийни законопроекти за криптовалутите, а представителят на републиканците Ричи Торес оспорва подхода на Комисията по ценни книжа и фондови борси (SEC) към етикетирането на Етериум като ценна книга. Случаят продължава да привлича вниманието, тъй като регулаторният пейзаж за криптовалутите остава предмет на спорове.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Основателят на Cardano ще се срещне с президента на Аржентина

Чарлз Хоскинсън, основател на Cardano, ще се срещне с президента на Аржентина Хавиер Милей през октомври, за да обсъди ролята на блокчейн в оформянето на бъдещите икономики.

19.09.2024 21:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

Ще има ли други понижения на лихвите от страна на Фед?

На 18 септември Федералният резерв на САЩ направи забележителен ход, намалявайки лихвените проценти с 50 базисни пункта, с което постави началото на нов цикъл на облекчаване.

19.09.2024 20:00 1мин. четене Alexander Zdravkov

Стабилността на цената на Биткойн е от решаващо значение за миньорите

Биткойн миньорите може да отчетат GAAP нетна печалба през това тримесечие, ако цената на Биткойн остане над $62,000 до края на месеца.

19.09.2024 19:30 1мин. четене Kosta Gushterov

Binance отчита 40% ръст на институционалните инвеститори

Според главния изпълнителен директор Ричард Тенг интересът към Binance от страна на институционални и корпоративни инвеститори рязко се е увеличил с 40% през тази година.

19.09.2024 18:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.