Home

Бившият директор на Celsius търси свидетели за предстоящия съдебен процес

17.09.2024 13:00 2мин. четене Alexander Zdravkov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Бившият директор на Celsius търси свидетели за предстоящия съдебен процес

Алекс Машински, който излежава присъда от 100 години затвор, иска свидетелските показания на шестима бивши служители в рамките на наказателното си дело.

Миналата година Машински бе обвинен в измама на клиенти и представяне на невярна информация за финансовото състояние на Celsius, но защитата му твърди, че е разчитал на информация от екипа си и не е имал намерение да причини вреда. В неотдавнашен меморандум адвокатите му поискаха бившите финансов директор и главен оперативен директор да дадат показания.

Защитата му твърди, че действията на главния изпълнителен директор са се основавали на насоки, предоставени от опитни специалисти на Celsius. Те твърдят, че Машински е изправен пред изключително тежка присъда, като правителството предлага 115-годишен затвор въз основа на действащите насоки.

Celsius, която подаде молба за обявяване в несъстоятелност през 2022 г. и бе напълно ликвидирана тази година, е подложена на значителен регулаторен контрол. През юли 2023 г. Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC) обвини компанията и Машински в измамни дейности, включително в невярно представяне на финансовото състояние на компанията и манипулиране на цената на CEL токените.

Сред поисканите свидетели е Рони Коен-Павон, бившият главен директор по приходите, който вече се е признал за виновен. Твърди се, че Коен-Павон е пренебрегнал инструкциите на Машински и е участвал в обратното изкупуване на токени, което според адвокатите е било извършено без негово знание.

Адвокатите също така твърдят, че по време на събитията “Ask Mashinsky Anything” правният и рисковият екип на компанията са направили редакции на съдържанието, без да го информират. Те твърдят, че Машински е бил накаран да вярва, че всички неточности в изявленията му ще бъдат коригирани и че приемането на корекциите показва по-скоро добросъвестност, отколкото намерение за измама.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Крипто платформа преустановява дейността си след доклади за пробив в сигурността

The Block съобщи, че екипът на Banana Gun в момента разследва съобщенията за пробив в потребителския портфейл и временно е спрял платформата.

19.09.2024 20:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

SEC повдига обвинения на компания за крипто измама на стойност $1 милиард

Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) започна съдебни действия срещу Rari Capital, децентрализирана финансова платформа, и нейните основатели.

19.09.2024 9:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

Биткойн: Историческата кражба за $1.47 милиарда, която шокира крипто света

След създаването си през 2009 г. Биткойнът първоначално трудно получи признание като новаторска технология, като често бе определян като измама.

17.09.2024 7:30 2мин. четене Alexander Zdravkov

Хакерска група губи $5 милиона в замразени стабилни монети

Известната с крипто кражбите хакерска група е загубила достъп до стабилни монети на стойност близо $5 милиона след предприетите от емитентите на стабилните монети действия за замразяване на средствата.

16.09.2024 7:30 2мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.