Home

Цената на Биткойн може да падне под $58,000 според популярен икономист

16.09.2024 13:00 2мин. четене Kosta Gushterov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Цената на Биткойн може да падне под $58,000 според популярен икономист

Известният критик на Биткойн Питър Шиф отново прогнозира рязък спад в стойността на криптовалутата, като предполага, че тя може да падне под $58,000.

Понастоящем Биткойн се намира малко над този праг и цената му възлиза на около $58,800.

Шиф отхвърли всякакви сравнения между Биткойн и тези активи, като стигна дотам да твърди, че BTC не е сравним дори със среброто. Неотдавна цените на среброто надхвърлиха $31 за тройунция, наблюдавайки потенциален нов връх за 2024 г., докато годишният му връх от $32.5 беше достигнат през май.

Докато цените на златото се повишиха до рекордните $2,586, цената на Биткойн пое надолу, слизайки под $60,000. Това се случва в момент, когато пазарът на благородни метали се повишава преди предстоящото решение на Федералния резерв относно лихвените проценти.

Промяната в цената на Биткойн предизвика движение в пазарните нагласи, като индексът на страха и алчността спадна до 39 пункта, сигнализирайки за завой към „страх“. Само ден по-рано индексът отразяваше по-неутрална позиция, тъй като стойността на Биткойн за кратко се възстанови.

Волатилността обаче се завърна, тъй като търговците се подготвят за очакваното намаляване на лихвените проценти от Федералния резерв по-късно този месец.

През юни Шиф прогнозира, че стойността на Биткойн ще продължи да спада спрямо златото в продължение на години. Въпреки че негативният поглед на Шиф към Биткойн е постоянна тема, мнозина смятат, че възгледите му са прекалено песимистични, като се има предвид дългата му история на мечи прогнози за криптовалутата.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Водеща финансова институция в Германия навлезе в крипто сектора

Commerzbank, една от водещите финансови институции в Германия, официално навлезе на пазара на криптовалути, като вече предлага попечителски услуги и търговия, след като години наред наблюдаваше отблизо сектора.

19.09.2024 17:00 2мин. четене Kosta Gushterov

Биткойн скочи до $63,000, след като Фед намали лихвите за пръв път от 4 години насам

За първи път от 4 години насам Федералният резерв намали лихвените проценти, което доведе до ръст в цените на криптовалутите.

19.09.2024 15:35 1мин. четене Alexander Zdravkov

Доналд Тръмп направи първата си поръчка с Биткойн в заведение в Ню Йорк

Доналд Тръмп, кандидатът за президент на Републиканската партия, се прочу с това, че стана първият бивш президент на САЩ, извършил транзакция с водещата криптовалута.

19.09.2024 12:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

Робърт Кийосаки: Цената на Биткойн ще се повиши след намаляването на лихвените проценти

Известният автор на книгата *Богат татко, беден татко* Робърт Кийосаки смята, че Биткойн е на прага на голямо увеличение на цената след решението на Федералния резерв да намали лихвените проценти.

19.09.2024 11:30 2мин. четене Kosta Gushterov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.