Home

Ето какво трябва да знаете за Pectra ъпгрейда на Етериум

15.09.2024 7:00 2мин. четене Alexander Zdravkov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ето какво трябва да знаете за Pectra ъпгрейда на Етериум

Актуализацията Pectra на ETH представлява значителна промяна за мрежата, тъй като се занимава както с технически подобрения, така и с проблеми с мащабируемостта, които бяха критични точки на дискусия в общността на Етериум.

Включването на PeerDAS във втората фаза подчертава нарастващата нужда от по-ефективни решения за обработка на данни, тъй като Етериум непрекъснато се разраства. Очаква се тази технология да подобри начина, по който данните се разпределят в мрежата, повишавайки както сигурността, така и производителността.

Разделянето на ъпгрейда на две фази ще даде на разработчиците гъвкавостта да се справят по-обстойно с всеки компонент на Pectra, без да натоварват системата с твърде много промени наведнъж.

Освен това, ако разделянето продължи, разработчиците могат да се върнат към отхвърлените преди това EIP, което може да разшири обхвата на Pectra отвъд първоначалните ѝ амбиции. Решението за осъществяване на актуализацията на два етапа дава възможност за по-управляемо разгръщане, намаляване на рисковете и предоставяне на общностната време за адаптиране към тези големи промени. Този подход би могъл да създаде прецедент за бъдещи подобрения, тъй като Етериум продължава пътя си към по-голяма ефективност и по-широко приемане.

С развитието на Pectra ъпгрейда oбщността на ETH и разработчиците вероятно ще станат свидетели на приток на иновации в платформата, като различни dApps и смарт договори ще се адаптират към подобрената функционалност. Тези промени могат да привлекат повече институционални и масови потребители, засилвайки пазарната позиция и влиянието на Етериум в по-широката блокчейн екосистема.

Като дава приоритет както на сигурността, така и на мащабируемостта, алткойна се стреми да затвърди ролята си на водещ DeFi блокчейн и други приложения, засилвайки конкурентното си предимство в едно все по-пренаселено пространство.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Ето кой крипто проект се очертава като основен конкурент на Solana според експерт

Раул Пал, главен изпълнителен директор на Real Vision и виден макро анализатор, е идентифицирал блокчейн от първи слой, който според него може да стане доминиращ в крипто пространството.

19.09.2024 19:00 2мин. четене Alexander Zdravkov

Водеща финансова институция в Германия навлезе в крипто сектора

Commerzbank, една от водещите финансови институции в Германия, официално навлезе на пазара на криптовалути, като вече предлага попечителски услуги и търговия, след като години наред наблюдаваше отблизо сектора.

19.09.2024 17:00 2мин. четене Kosta Gushterov

Google Cloud представя нова блокчейн услуга

Google Cloud представи нова услуга “Blockchain Remote Procedure Call” (RPC), предназначена да опрости взаимодействието с блокчейн данни за разработчиците на криптовалути и да подобри производителността на децентрализираните приложения (DApps).

19.09.2024 14:00 1мин. четене Alexander Zdravkov

Крипто трейдър реализира огромна печалба от инвестиция в меме монета

Търговец на криптовалути превърна инвестиция от $800 в $400,000 само за една седмица, търгувайки с токена Moo Deng (MOODENG).

19.09.2024 8:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.