Home

Разследват SEC и Гари Генслер за предполагаемо нарушаване на закон

12.09.2024 21:00 1мин. четене Kosta Gushterov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Разследват SEC и Гари Генслер за предполагаемо нарушаване на закон

Републиканците в няколко комисии на Конгреса разследват председателя на Комисията по ценни книжа и фондови борси (SEC) Гари Генслер и SEC за предполагаемо наемане на директора на отдел „Търговия и пазари“ д-р Хаосиан Жу въз основа на политическа идеология, което може да наруши Закона за реформата на държавната служба от 1978 г.

Проверката, водена от председателите на комисиите Джим Джордан (съдебна власт), Патрик Макхенри (финансови услуги) и Джеймс Комер (надзор и отчетност), се фокусира върху това дали Генслер е взел предвид политическата принадлежност на д-р Жу по време на процеса на наемане.

Цитира се електронно писмо, изпратено от д-р Жу до Генслер след обсъждане на потенциална работа, в което Жу заявява:

Смятам, че съм на правилното място в политическия спектър, и с удоволствие [ще] предоставя толкова подробности, колкото е необходимо, за да се чувствате комфортно.

Жу е нает на работа шест месеца по-късно, което поражда опасения, че политическата идеология е изиграла роля в решението. Републиканците твърдят, че това, заедно с възприетия модел на наемане на лица от леви организации, подкопава безпристрастността на SEC и нарушава федералните закони за заетостта.

Комисиите поискаха от SEC да предостави документи и съобщения от 17 април 2021 г., свързани с практиките за наемане на служители, особено тези, които включват политически съображения, като крайният срок е 24 септември 2024 г. Това включва документи относно решенията за наемане, назначаване или преместване, отнасящи се до висши служители на SEC, както и всякакви доказателства за влияние на политическата идеология върху процесите на наемане.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Хакери отмъкнаха $243 милиона в дързък крипто обир

В драматичен крипто обир трима хакери осъществиха схема, с която на 19 август 2024 г. измамиха потребител с $243 милиона.

20.09.2024 8:30 2мин. четене Alexander Zdravkov

Крипто платформа преустановява дейността си след доклади за пробив в сигурността

The Block съобщи, че екипът на Banana Gun в момента разследва съобщенията за пробив в потребителския портфейл и временно е спрял платформата.

19.09.2024 20:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

SEC повдига обвинения на компания за крипто измама на стойност $1 милиард

Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) започна съдебни действия срещу Rari Capital, децентрализирана финансова платформа, и нейните основатели.

19.09.2024 9:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

Бившият директор на Celsius търси свидетели за предстоящия съдебен процес

Алекс Машински, който излежава присъда от 100 години затвор, иска свидетелските показания на шестима бивши служители в рамките на наказателното си дело.

17.09.2024 13:00 2мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.