Home

Трудността на добива на Биткойн стигна нов исторически връх

12.09.2024 19:30 1мин. четене Kosta Gushterov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Трудността на добива на Биткойн стигна нов исторически връх

Трудността на добива на Биткойн (BTC) нарасна с 3.6%, достигайки нов исторически връх, благодарение на безпрецедентната хешираща скорост в мрежата.

Според Mempool корекцията на трудността при блок 860,832 е повишила нивото до 92.67 трилиона, надминавайки предишния рекорд от 90.67 трилиона, поставен през юли.

Трудността на добива на Биткойн отразява колко трудно е да се добиват нови блокове спрямо най-лесното възможно ниво. Тази корекция се извършва на всеки 2,016 блока (приблизително две седмици), за да се поддържа постоянно време за откриване на блокове от около 10 минути, независимо от броя на активните миньори.

Когато към мрежата се присъединят повече миньори, трудността се увеличава, като се изисква повече изчислителна мощност за добиване на нови блокове.

Неотдавнашното повишение е резултат от участието на повече миньори в мрежата, като скоростта на хеширане на Биткойн достигна рекордните 693.84 екзахаша в секунда (EH/s). Въпреки това, след последното халвинг събитие на Биткойн, миньорите се сблъскаха с намалени приходи, като дневните приходи спаднаха до между $25 и $30 милиона от пика от $72.4 милиона. Въпреки финансовия натиск, особено върху по-малките оператори, по-големите миньори продължиха да процъфтяват, като модернизираха оборудването и разширяваха капацитета си.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн: Ключови нива, които да наблюдяваме в момента

BTC се изкачи над $63,000 след неочакваното намаляване на лихвения процент с 50 базисни пункта от страна на Федералния резерв, което е първото му понижение от 4 години насам.

20.09.2024 7:00 1мин. четене Alexander Zdravkov

Водеща финансова институция в Германия навлезе в крипто сектора

Commerzbank, една от водещите финансови институции в Германия, официално навлезе на пазара на криптовалути, като вече предлага попечителски услуги и търговия, след като години наред наблюдаваше отблизо сектора.

19.09.2024 17:00 2мин. четене Kosta Gushterov

Биткойн скочи до $63,000, след като Фед намали лихвите за пръв път от 4 години насам

За първи път от 4 години насам Федералният резерв намали лихвените проценти, което доведе до ръст в цените на криптовалутите.

19.09.2024 15:35 1мин. четене Alexander Zdravkov

Доналд Тръмп направи първата си поръчка с Биткойн в заведение в Ню Йорк

Доналд Тръмп, кандидатът за президент на Републиканската партия, се прочу с това, че стана първият бивш президент на САЩ, извършил транзакция с водещата криптовалута.

19.09.2024 12:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.