Home

Всичко, което трябва да знаете за делото между Google и Министерството на правосъдието на САЩ

09.09.2024 22:00 2мин. четене Kosta Gushterov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Всичко, което трябва да знаете за делото между Google и Министерството на правосъдието на САЩ

Предстоящото явяване на Alphabet Inc. в съда в Александрия, Вирджиния, е ключов момент в антитръстовите усилия на Министерството на правосъдието на САЩ срещу големите технологични компании.

Съдебният процес ще се съсредоточи върху предполагаемата доминация на Google в сектора на онлайн рекламата. Прокурорите твърдят, че платформата систематично е ограничавала конкуренцията чрез придобивания, ограничителни споразумения и фиксиране на цените в рекламните търгове, което ѝ е осигурило контрол върху значителна част от пазара на дигитална реклама. Google обработва над 150,000 рекламни транзакции в секунда – мащаб, който според прокурорите доказва нейната монополна власт.

В своя защита Google твърди, че действията ѝ са законни и целят да подобрят услугите ѝ за клиентите. Технологичният гигант отрича да е извършил каквото и да е нарушение и твърди, че пазарните му практики имат за цел да засилят конкуренцията, а не да я задушават.

Ако съдът признае платформата за виновна в нарушаване на антитръстовите закони, компанията може да бъде принудена да продаде ключови компоненти от рекламния си бизнес, по-специално Google Ad Manager, който включва рекламната борса и рекламния сървър на издателите.

Този иск е част от по-широкия стремеж на антитръстовите органи на САЩ да проверяват и оспорват господстващото положение на големите технологични компании. Освен това Google е изправена пред множество съдебни битки, включително отделно дело за монопола на нейната търсачка.

Процесът ще включва показания на свидетели като Trade Desk, Comcast, NewsCorp и Gannett, които твърдят, че практиките на Google са навредили на техния бизнес. Този многоседмичен съдебен процес може да създаде важен прецедент за антитръстовото регулиране в технологичната индустрия, отразявайки нарастващата загриженост на правителството за влиянието и властта на големите технологии.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

CertiK Ventures разкри инвестиция от $45 милиона за насърчаване на Web3 проекти

CertiK Ventures, инвестиционното звено на известната компания за блокчейн сигурност CertiK, е начело на усилията за насърчаване на Web3 иновациите със значителна инициатива за финансиране на стойност $45 милиона, обявена на 19 септември.

20.09.2024 11:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

Хедж фонд мениджър предупреждава за икономически проблеми при победа на Камала Харис

Магнатът на хедж фондове Джон Полсън алармира за потенциалното въздействие на Камала Харис върху икономиката на САЩ, ако тя спечели президентския пост през ноември.

20.09.2024 10:00 1мин. четене Alexander Zdravkov

FTX на път да “наводни” пазара с $16 милиарда – какво означава това?

От началото на четвъртото тримесечие на 2024 г. фалиралата крипто борса ще започне да разпределя активи на стойност $16 милиарда между кредиторите.

20.09.2024 7:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

Основателят на Cardano ще се срещне с президента на Аржентина

Чарлз Хоскинсън, основател на Cardano, ще се срещне с президента на Аржентина Хавиер Милей през октомври, за да обсъди ролята на блокчейн в оформянето на бъдещите икономики.

19.09.2024 21:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.