Home

Обвиниха голяма банка, че споделя важна информация с Facebook, Google и Microsoft

08.09.2024 18:00 2мин. четене Kosta Gushterov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Обвиниха голяма банка, че споделя важна информация с Facebook, Google и Microsoft

Нов колективен иск обвинява Capital One, осмата по големина банка в САЩ по размер на активите, в тайно събиране и споделяне на чувствителна лична и финансова информация от своите клиенти с технологични гиганти като Facebook, Google и Microsoft.

В иска се твърди, че Capital One е участвала в незаконна практика, като е прилагала технологии за проследяване, базирани на кодове, на своя уебсайт, за да събира непублична лична информация (NPI) и лична финансова информация (PIFI) без съгласието на клиентите.

В иска се твърди, че тези инструменти за проследяване са били въведени на уебсайта на Capital One поне от ноември 2023 г.

Един от ищците, който е кандидатствал за кредитна карта на Capital One, забелязал, че малко след като е кандидатствал, в канала му в Facebook са му били показани реклами за подобни финансови продукти.

Твърди се, че това преживяване е огледално на опита на други ищци по делото, които също са съобщили, че са видели реклами за кредитни карти, след като са се включили в уебсайта на Capital One.

Личните и финансовите данни, за които се твърди, че са събирани и споделяни, включват:

– Информация за сметката
– Данни за кандидатстване за кредитна карта
– Състояние на предварително одобрение на кредитна карта
– Данни за месторабота и банкова сметка

Ищците обвиняват Capital One в нарушаване на множество закони за защита на потребителите, нарушаване на неприкосновеността на личния живот, неоснователно обогатяване и нарушаване на договора. Те търсят както парични, така и непарични обезщетения, както и съдебен процес със съдебно жури.

Capital One, чиито общи активи към второто тримесечие на 2024 г. възлизат на $630.89 милиарда, е изправена пред сериозни правни предизвикателства, тъй като този иск може да породи опасения относно нейните практики за защита на личните данни и начина, по който обработва чувствителна информация за клиентите.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Ето кои са страните с най-голям интерес към крипто активите от реалния свят

Интересът към активите oт реалния свят (RWA) в сектора на криптовалутите бележи забележителен подем, отразявайки по-широките тенденции в дигиталната икономика.

20.09.2024 15:30 2мин. четене Alexander Zdravkov

Япония остава лихвения процент непроменен, Биткойн поскъпва на фона на пазарния оптимизъм

Японската централна банка (BOJ) реши да запази лихвените проценти на ниво от 0.25%, което доведе до рязко покачване на индекса Nikkei, който скочи с над 700 пункта.

20.09.2024 15:00 1мин. четене Alexander Zdravkov

Токенизираните активи скоро ще надхвърлят стойността на криптовалутите според експерт

Съоснователят на Chainlink Сергей Назаров прогнозира, че токенизираните активи от реалния свят (RWA) скоро ще надминат по стойност криптовалутите.

20.09.2024 12:00 2мин. четене Alexander Zdravkov

CertiK Ventures разкри инвестиция от $45 милиона за насърчаване на Web3 проекти

CertiK Ventures, инвестиционното звено на известната компания за блокчейн сигурност CertiK, е начело на усилията за насърчаване на Web3 иновациите със значителна инициатива за финансиране на стойност $45 милиона, обявена на 19 септември.

20.09.2024 11:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.