Home

Главният изпълнителен директор на BNY Mellon коментира възхода на криптовалутите

08.09.2024 11:00 2мин. четене Alexander Zdravkov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Главният изпълнителен директор на BNY Mellon коментира възхода на криптовалутите

Въпреки нарастващата популярност на криптовалутите, главният изпълнителен директор на Bank of New York Mellon Робин Винс е убеден, че щатският долар ще запази водещата си позиция на световната финансова сцена.

В неотдавнашно интервю за Opening Bid на Yahoo Finance Винс отхвърли идеята, че дигиталните валути като Биткойн могат скоро да изместят долара. “Не мисля, че доларът ще изчезне някъде“, отбеляза Винс, подчертавайки, че макар криптовалутите да са набрали сериозен интерес, те не са готови да заменят традиционните фиатни валути в скоро време.

BNY Mellon, основана през 1784 г. от Александър Хамилтън, остава ключов стълб на американската финансова система. Винс, който стана главен изпълнителен директор през 2022 г. след дълъг стаж в Goldman Sachs, призна нарастващата роля на дигиталните активи. Криптовалутите, които се оценяват на $2 трилиона, като BTC съставлява $1.4 трилиона, набраха популярност, особено с одобренията на ETF-ите за Биткойн и Етериум от Комисията по ценни книжа и фондови борси на САЩ.

Въпреки тези постижения Винс изрази предпазливост относно бъдещето на крипто сектора. Той изтъкна тяхната волатилност и рискове, предполагайки, че макар блокчейн технологията да може да трансформира традиционното управление на активи, тя не представлява непосредствено предизвикателство за господството на долара.

Експертът посочи, че макар влиятелни фигури като бившия президент Доналд Тръмп и кандидата на Републиканската партия Вивек Рамасвами да проявяват ентусиазъм към дигиталните активи, Винс вижда тяхното въздействие по-скоро като развиващо се, отколкото като революционно. BNY Mellon се фокусира върху интегрирането на иновативни дигитални финансови решения, като същевременно гарантира постоянната сила и ефективност на долара.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Ето кои са страните с най-голям интерес към крипто активите в реалния свят

Интересът към активите oт реалния свят (RWA) в сектора на криптовалутите бележи забележителен подем, отразявайки по-широките тенденции в дигиталната икономика.

20.09.2024 15:30 2мин. четене Alexander Zdravkov

Япония остава лихвения процент непроменен, Биткойн поскъпва на фона на пазарния оптимизъм

Японската централна банка (BOJ) реши да запази лихвените проценти на ниво от 0.25%, което доведе до рязко покачване на индекса Nikkei, който скочи с над 700 пункта.

20.09.2024 15:00 1мин. четене Alexander Zdravkov

Доминацията на Биткойн на крипто пазара нарасна до 54.9%

Неотдавнашен доклад на Kaiko Research разкрива, че господстващото положение на Биткойн на крипто пазара се е повишило до 54.9%, отбелязвайки най-високата си точка от април 2021 г. насам.

20.09.2024 14:30 2мин. четене Alexander Zdravkov

Биткойн: 250 BTC от “ерата на Сатоши” бяха преместени

В петък бяха прехвърлени стотици Биткойн (BTC) токени, добити в ранните дни на мрежата, което отбеляза още една рядка проява на активност от така наречената „ера на Сатоши“.

20.09.2024 14:00 1мин. четене Kosta Gushterov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.