Home

Ключови събития, които да следим през септември и потенциалното им влияние върху пазара

03.09.2024 14:00 2мин. четене Kosta Gushterov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ключови събития, които да следим през септември и потенциалното им влияние върху пазара

Септември може да се окаже важен месец за пазара на криптовалути, тъй като на хоризонта се очертават важни събития като президентските дебати и решенията на Федералния резерв.

В исторически план септември е бил предизвикателство за крипто пазара. През септември 2023 г. цената на Биткойн спадна до диапазона $26,000-$27,000. Подобен модел се разигра и през 2022 г., когато стойността на Биткойн спада до около $18,000, като се търгува в диапазона $18,000-$22,000 на фона на по-широк пазарен спад.

Интересно е, че Биткойн, който достигна своя връх през 2021 г., също преживя спад през септември същата година, като цената му се понижи до диапазона $41,000-$48,000. Въпреки това поредица от предстоящи събития през септември може да окаже значително въздействие върху целия крипто пазар.

Едно от ключовите събития, които трябва да се наблюдават, е докладът за работните места на Бюрото за трудова статистика, чието публикуване е насрочено за 6 септември.

Предишни доклади са показвали способността си да влияят на крипто пазара, както показаха спадовете на цените на Биткойн и Етериум след доклада от август.

Друго събитие, заслужаващо внимание, е президентският дебат между вицепрезидента Камала Харис и бившия президент Доналд Тръмп, който ще се проведе на 10 септември. Дебатът може да има последици за крипто индустрията, като се имат предвид различните позиции по отношение на криптовалутите, които двамата кандидати заемат.

Освен това предстоящото решение на Федералния резерв относно лихвените проценти е друго събитие, което може да окаже въздействие както върху крипто, така и върху традиционните пазари.

Също така европейският сектор на стабилните монети се подготвя да въведе стабилни монети, подкрепени с евро, като EURI на Banking Circle и EURC на Circle. Като се има предвид историческата волатилност, септември може да се окаже критичен месец за крипто пазара, макар че реакцията на пазара ще зависи от резултатите от тези значими събития и разработки.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Може ли китайският юан да се превърне в международна валута?

Китайският юан набира скорост при трансграничните транзакции, което се дължи на усилията за дедоларизация.

19.09.2024 16:30 2мин. четене Alexander Zdravkov

Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC) отлага делото Coinbase за след изборите

Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC) поиска четиримесечно удължаване на срока за установяване на фактите в съдебната битка с Coinbase, с което крайният срок бе удължен до февруари 2024 г. – след президентските избори в САЩ.

19.09.2024 16:00 2мин. четене Kosta Gushterov

Silvergate Capital официално подаде молба за обявяване в несъстоятелност

Silvergate Capital, компанията майка на Silvergate Bank, официално подаде молба за обявяване в несъстоятелност в Уилмингтън, Делауеър, на 18 септември 2024 г.

19.09.2024 12:00 1мин. четене Kosta Gushterov

Worldcoin навлиза на полския пазар с нова дигитална проверка на самоличността

Worldcoin на Сам Алтман продължава да набира популярност в световен мащаб, като наскоро разшири своята система за проверка на самоличността World ID в Полша.

19.09.2024 11:00 1мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.