Home

От Ripple обявиха голямо подобрение за XRP Ledger

03.09.2024 11:00 2мин. четене Alexander Zdravkov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
От Ripple обявиха голямо подобрение за XRP Ledger

Ripple разкри планове за подобряване на програмируемостта на XRP Ledger, като въвеждането на смарт договори е планирано за следващата година.

В момента тази функция е в процес на проучване. Внедряването на XRPL Hooks ще положи основите за интегриране на смарт договори в основната мрежа.

Ripple има за цел да гарантира, че тези договори са без разрешения, лесни за изучаване и приспособими, като същевременно поддържат минимални инфраструктурни разходи и въздействие върху производителността. Въпреки това конкретните подробности за прилагането на смарт договори в XRP Ledger остават оскъдни.

Мат Хамилтън, бившият директор на компанията за връзки с разработчиците, спомена, че интелигентните договори са били в процес на разработване още през декември 2022 г. Освен това през 2020 г. бившият главен технически директор на Ripple Стефан Томас разкри, че е съществувал прототип за смарт договори в XRP Ledger, но е бил спрян поради опасения относно приложимостта и сигурността. Екипът се е сблъскал и с предизвикателства при избора на подходящ език за програмиране за написването на тези договори.

Освен това скоро се очаква въвеждането на съпътстващата верига XRPL EVM. Първоначално обявена от екипа на RippleX през юни, тази верига ще позволи на разработчиците да създават нови децентрализирани приложения (dApps), които обединяват силните страни на XRPL и EVM.

Главният изпълнителен директор на Ripple Брад Гарлингхаус коментира, че основополагащата инфраструктура на криптовалутата, която поддържа реални приложения, става все по-стабилна с всеки изминал ден. По-рано тази година XRP Ledger въведе и нова функция за автоматичен маркет мейкър (AMM), която се очаква да затвърди ролята ѝ в DeFi екосистемата.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Токенизираните активи скоро ще надхвърлят стойността на криптовалутите според експерт

Съоснователят на Chainlink Сергей Назаров прогнозира, че токенизираните активи от реалния свят (RWA) скоро ще надминат по стойност криптовалутите.

20.09.2024 12:00 2мин. четене Alexander Zdravkov

CertiK Ventures разкри инвестиция от $45 милиона за насърчаване на Web3 проекти

CertiK Ventures, инвестиционното звено на известната компания за блокчейн сигурност CertiK, е начело на усилията за насърчаване на Web3 иновациите със значителна инициатива за финансиране на стойност $45 милиона, обявена на 19 септември.

20.09.2024 11:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

Хедж фонд мениджър предупреждава за икономически проблеми при победа на Камала Харис

Магнатът на хедж фондове Джон Полсън алармира за потенциалното въздействие на Камала Харис върху икономиката на САЩ, ако тя спечели президентския пост през ноември.

20.09.2024 10:00 1мин. четене Alexander Zdravkov

FTX на път да “наводни” пазара с $16 милиарда – какво означава това?

От началото на четвъртото тримесечие на 2024 г. фалиралата крипто борса ще започне да разпределя активи на стойност $16 милиарда между кредиторите.

20.09.2024 7:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.