Home

Състоянието на задържаният в Нигерия служител на Binance изглежда се влошава

02.09.2024 22:00 1мин. четене Kosta Gushterov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Състоянието на задържаният в Нигерия служител на Binance изглежда се влошава

Съдебният процес срещу Тигран Гамбарян, изпълнителен директор на Binance, който в момента е задържан в Нигерия, беше възобновен на 2 септември 2024 г., като адвокатският му екип подаде ново искане за освобождаване под гаранция поради влошеното му здравословно състояние.

Адвокатите на Гамбарян твърдят, че той се нуждае от спешна медицинска помощ, включително операция, както е посочено в здравните му документи. Нигерийската комисия за икономически и финансови престъпления (EFCC) обаче се противопостави на молбата, като заяви, че въпреки представените доказателства здравословното състояние на Гамбарян не е критично.

Ситуацията предизвиква сериозна загриженост, особено след като служителите на затвора отказват достъп до критична медицинска документация, като например снимки от ядрено-магнитен резонанс, а правният екип на Гамбарян се сблъсква с трудности при осъществяването на достъп до него в затвора.

Съпругата му Юки изрази дълбока загриженост относно отричането на нигерийските власти на здравословните му проблеми, като подчерта, че затворът е задържал медицинската му документация в продължение на месеци.

Случаят привлече вниманието на различни кръгове, включително хуманитарни групи, ръководители на промишлени предприятия и американски законодатели. По-специално, конгресменът от Джорджия Рич Маккормик внесе резолюция в Конгреса, в която определи задържането на Гамбарян като неправомерно и призова да се използват всички налични ресурси, за да се осигури освобождаването му. Следващото изслушване е насрочено за 4 септември 2024 г., когато ще продължи разглеждането на молбата за освобождаване под гаранция.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

CFTC отправи предупреждение към офшорните платформи за крипто залози, включително Polymarket

Комисията за търговия със стокови фючърси (CFTC) следи отблизо офшорни платформи за крипто залагания като Polymarket, които предлагат договори за деривати на клиенти от САЩ, предупреждавайки за потенциални принудителни действия при законови нарушения.

18.09.2024 19:00 1мин. четене Alexander Zdravkov

Швейцарската фондова борса се позиционира като конкурент на Binance и Coinbase

Швейцарската фондова борса SIX се насочва към пазара на дигиталните активи, създавайки база за търговия с криптовалути в Европа.

18.09.2024 18:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

Намаляването на лихвените проценти от страна на Фед може да срине крипто пазара

На събитието Token2049 на 18 септември Артър Хейс, съосновател на BitMEX, предупреди, че предстоящото понижение на лихвите от страна на Федералния резерв на САЩ може да предизвика сериозен спад на криптовалутния пазар.

18.09.2024 18:00 1мин. четене Alexander Zdravkov

Revolut стартира собствена стабилна монета и разширява крипто услугите си

Финтех гигантът Revolut планира да пусне своя собствена стабилна монета.

18.09.2024 17:00 1мин. четене Kosta Gushterov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.