Home

Nvidia и Apple възнамеряват да инвестират в OpenAI

30.08.2024 10:30 2мин. четене Alexander Zdravkov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Nvidia и Apple възнамеряват да инвестират в OpenAI

Говори се, че Nvidia и Apple са заинтересовани да се включат в следващия кръг на финансиране на OpenAI, което потенциално би могло да повиши оценката на компанията до над $100 милиарда.

Според последните доклади на Bloomberg и WSJ технологичните гиганти проучват възможностите за инвестиции в OpenAI. Този ход би бил нетипичен за Apple, известна с това, че обикновено избягва преки инвестиции в стартъпи, но отразява целта на компанията да засили позициите си в конкурентната среда на изкуствения интелект.

Ръководител на усилията за финансиране е Thrive Capital, който отделя $1 милиард за кръга. Microsoft, която вече притежава значителен дял от 49% в OpenAI на обща стойност $13 милиарда, също ще участва. Конкретните размери на инвестициите от страна на Apple и Nvidia все още не са уточнени.

OpenAI наскоро отбеляза ръст на потребителската си база в ChatGPT, която през последната година се е удвоила до над 200 милиона седмични потребители. Въпреки това годишните приходи на компанията от приблизително $3.4 милиарда не отговарят на някои от по-амбициозните прогнози.

Ако Apple продължи с тази инвестиция, това ще отбележи забележителна промяна в подхода ѝ към партньорствата в сферата на изкуствения интелект. Компанията работи върху интегрирането на AI функции в своите операционни системи и проучва потенциални сътрудничества с други големи технологични играчи, включително Google и Meta.

Apple обикновено предпочита стратегически инвестиции, а не пряко финансиране на стартиращи предприятия. Предишни стъпки включват инвестиция в размер на $1 милиард във Vision Fund на SoftBank и още $1 милиард в китайската транспортна компания DiDi Chuxing, целящи да осигурят критични технологии за устройствата на компанията.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

IPO за Circle и преход към Уолстрийт през 2025 г.

Според главния изпълнителен директор Джереми Алер Circle се подготвя за първичното си публично предлагане (IPO) и ще премести централата си на Уолстрийт през 2025 г.

21.09.2024 9:30 2мин. четене Alexander Zdravkov

BNY Mellon получи одобрение за крипто попечителство от SEC

BNY Mellon, най-голямата попечителска банка в САЩ, според съобщенията е получила освобождаване от счетоводния бюлетин 121 на Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC) за своите институционални операции по крипто попечителство.

21.09.2024 9:00 2мин. четене Alexander Zdravkov

Индия обмисля забрана на чат приложението Telegram – ето защо

Telegram е изправен пред потенциални ограничения в Индия след значителен пробив в сигурността, свързан с приложението.

20.09.2024 21:45 2мин. четене Alexander Zdravkov

Камала Харис разглежда нови крипто политики за САЩ според Антъни Скарамучи

Антъни Скарамучи, основател на SkyBridge Capital, обяви, че вицепрезидентът Камала Харис работи по политиките за криптовалутите в кампанията си с подкрепата на крипто застъпници.

20.09.2024 20:45 1мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.