Home

Кражбите на криптовалути надхвърлят $1 милиард от началото на годината

30.08.2024 7:00 1мин. четене Alexander Zdravkov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Кражбите на криптовалути надхвърлят $1 милиард от началото на годината

През 2024 г. кражбите на криптовалути са нараснали до над $1.2 милиарда след серия от скорошни пробиви в сигурността.

Общата стойност на загубите от хакерски инциденти през тази година е нараснала значително, като е надхвърлила миналогодишните стойности с 15.5%.

Последните данни, споделени от Immunefi, разкриват, че атакуващите са се възползвали от уязвимости в различни платформи, което е довело до общо 154 пробива. Сред последните известни кражби е хакването на борсата WazirX на стойност $230 милиона, което бележи втория по големина инцидент за годината.

Въпреки драстичното намаляване на месечните кражби – от $274 милиона през юли до $15 милиона през август – експертите по сигурността продължават да са обезпокоени. Загубите през август са предимно от две атаки: $9.8 милиона от Ronin Network и $1.5 милиона от Nexera, като и двете са причинени от недостатъци, въведени по време на актуализации на кода.

Мичъл Амадор от Immunefi подчерта значението на надеждните мерки за сигурност, посочвайки, че макар този месец да са били атакувани DeFi платформите, CeFi системите често са по-уязвими и могат да доведат до по-големи загуби.

Immunefi продължава да наблюдава и защитава дигитални активи на стойност над $190 милиарда, подчертавайки постоянната необходимост от строга киберсигурност в крипто индустрията.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

BingX загуби $52 милиона при пробив в горещ портфейл

Крипто борсата BingX потвърди информацията за загуба на активи, след като откри необичайни тегления от един от горещите си портфейли на 20 септември.

20.09.2024 22:00 1мин. четене Kosta Gushterov

Крипто борса разследва потенциално нарушение на сигурността

BingX, крипто борса, предупреди потребителите за възможен пробив в сигурността на своя горещ портфейл, което доведе до активиране на аварийни протоколи.

20.09.2024 18:45 1мин. четене Alexander Zdravkov

Очаква се изкуственият интелект да трансформира засичането на престъпления чрез блокчейн до 5 години

Според главния изпълнителен директор на Chainalysis Майкъл Гронагер през следващите пет години държавните прокурори и данъчните агенции ще използват AI за анализ на блокчейн данни с цел разкриване на престъпления.

20.09.2024 17:00 1мин. четене Alexander Zdravkov

Германия закрива 47 крипто борси и се насочва към киберпрестъпниците

Германия затвори 47 борси за криптовалути, обвинявайки ги, че дават възможност на киберпрестъпниците да перат пари, пренебрегвайки регулаторните разпоредбите.

20.09.2024 12:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.