Home

Институционалният интерес към криптовалутите се очаква да надхвърли пазарна стойност от $10 трилиона до 2030 г.

29.08.2024 11:00 1мин. четене Alexander Zdravkov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Институционалният интерес към криптовалутите се очаква да надхвърли пазарна стойност от $10 трилиона до 2030 г.

Докладът за второто тримесечие, изготвен от OKX и The Economist, разкрива, че дигиталните активи бързо привличат интереса на институционалните инвеститори, като се очаква пазарната им стойност да надхвърли $10 трилиона до 2030 г.

Понастоящем общата стойност на крипто пазара възлиза на около $2 трилиона.

В доклада се подчерта нарастващата промяна в разпределението на активите към дигиталните активи, като се прогнозира, че до 2027 г. институционалните инвеститори ще увеличат дела на дигиталните си активи от сегашните 1%-5% до 7%.

В него се отчита, че институционалните инвеститори желаят да разширят портфейлите си отвъд традиционните криптовалути, за да включат нови инвестиционни опции като ипотеки, крипто деривати и токенизирани облигации. Същевременно се изтъква, че непоследователното регулиране и фрагментираната ликвидност могат да представляват предизвикателство за по-широк прием.

Нарастващият интерес от страна на капиталовите посредници и банките стимулира създаването на нови инвестиционни продукти, включително спот борсово търгувани фондове (ETF), борсово търгувани облигации, блокчейн платформи, използващи децентрализираната Web 3.0 технология и дори крипто телефони. Тайс ван Бовен, главен трейдър за дигитални активи във VanEck, подчерта нарастващото търсене на тези продукти и значението им за посрещане на пазарните нужди.

Атаф Ахмед, главен изпълнителен директор на Graphene Investments, отбеляза:

Тъй като реалните активи се токенизират, дигиталните активи все повече ще се превръщат в основна част от повечето портфейли. Ценните книжа, облигациите и дигиталните валути на централните банки в крайна сметка ще бъдат интегрирани в блокчейн технологията.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

CBDC: Банката на Канада спира разработката и насочва фокуса към платежните системи

Банката на Канада обяви, че прекратява усилията си по отношение на дигиталната валута на дребно на централната банка (CBDC), както се посочва в актуализация на нейния уебсайт.

21.09.2024 11:00 2мин. четене Alexander Zdravkov

IPO за Circle и преход към Уолстрийт през 2025 г.

Според главния изпълнителен директор Джереми Алер Circle се подготвя за първичното си публично предлагане (IPO) и ще премести централата си на Уолстрийт през 2025 г.

21.09.2024 9:30 2мин. четене Alexander Zdravkov

BNY Mellon получи одобрение за крипто попечителство от SEC

BNY Mellon, най-голямата попечителска банка в САЩ, според съобщенията е получила освобождаване от счетоводния бюлетин 121 на Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC) за своите институционални операции по крипто попечителство.

21.09.2024 9:00 2мин. четене Alexander Zdravkov

Индия обмисля забрана на чат приложението Telegram – ето защо

Telegram е изправен пред потенциални ограничения в Индия след значителен пробив в сигурността, свързан с приложението.

20.09.2024 21:45 2мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.