Home

Илон Мъск подкрепя противоречив калифорнийски законопроект за AI регулации

28.08.2024 6:30 1мин. четене Alexander Zdravkov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Илон Мъск подкрепя противоречив калифорнийски законопроект за AI регулации

Илон Мъск изрази подкрепата си за нов законопроект за регулиране на изкуствения интелект в Калифорния, въпреки някои опасения, че той може да потисне иновациите в тази област.

На 27 август Мъск сподели мнението си в социалните мрежи, като призна, че законопроектът, известен като SB 1047, може да обезпокои някои, но е важен. Той подчерта дългогодишната си подкрепа за регулирането на потенциално рискови технологии.

Въведен по-рано тази година, SB 1047 изисква от разработчиците да прилагат надеждни мерки за безопасност, включително функция за “аварийно спиране“, за да се предотвратят тежки последици като големи кибератаки.

Критиците твърдят, че законопроектът може да наложи прекомерни ограничения върху иновациите в областта на изкуствения интелект. Известни личности в технологичната сфера, сред които Гийом Вердон и Джейсън Куон от OpenAI, се притесняват, че този ход може да прогони талантите от Калифорния и да възпрепятства напредъка.

Противопоставянето обхваща и видни политици и лидери, включително Нанси Пелоси и представители на големи технологични компании. Те твърдят, че законопроектът може да създаде тревожен прецедент за правителствен контрол върху технологиите.

Поддръжниците обаче твърдят, че законопроектът е от решаващо значение за обществената безопасност и националната сигурност. Щатският сенатор Скот Винер, който е съавтор на законопроекта, и Дан Хендрикс от Центъра за AI безопасност го защитиха, като изтъкнаха разпоредбите му за независими одити на сигурността и създаването на нов отдел за надзор.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Franklin Templeton и Citi се насочват към блокчейна на Solana

Световните финансови лидери Franklin Templeton и Citigroup разкриха плановете си да използват блокчейна Solana в предстоящите си предложения за финансови услуги.

21.09.2024 13:15 1мин. четене Kosta Gushterov

CBDC: Банката на Канада спира разработката и насочва фокуса към платежните системи

Банката на Канада обяви, че прекратява усилията си по отношение на дигиталната валута на дребно на централната банка (CBDC), както се посочва в актуализация на нейния уебсайт.

21.09.2024 11:00 2мин. четене Alexander Zdravkov

IPO за Circle и преход към Уолстрийт през 2025 г.

Според главния изпълнителен директор Джереми Алер Circle се подготвя за първичното си публично предлагане (IPO) и ще премести централата си на Уолстрийт през 2025 г.

21.09.2024 9:30 2мин. четене Alexander Zdravkov

BNY Mellon получи одобрение за крипто попечителство от SEC

BNY Mellon, най-голямата попечителска банка в САЩ, според съобщенията е получила освобождаване от счетоводния бюлетин 121 на Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC) за своите институционални операции по крипто попечителство.

21.09.2024 9:00 2мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.