Home

Етериум търпи спад: Ще се отрази ли това на по-широкия крипто пазар?

27.08.2024 11:01 2мин. четене Alexander Zdravkov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Етериум търпи спад: Ще се отрази ли това на по-широкия крипто пазар?

Общата пазарна капитализация на криптовалутите отбеляза спад от близо 7% през последните 24 часа, понижавайки се до $2.2 трилиона.

Този спад бе плътно отразен от водещите алткойни, като Етериум (ETH) последва ценовите движения на Биткойн (BTC). С наближаването на затварянето на свещника за този месец се увеличиха опасенията за потенциално мечи тренд през септември.

Исторически погледнато, както BTC, така и по-широкия крипто пазар са изпитвали затруднения през септември, особено в годините на халвинг събитие.

Последните пазарни данни отчита, че цената на ETH е спаднала с над 4% през изминалите два дни, като към момента на писане на статията се търгува на цена от $2,688.

От техническа гледна точка цената на Етериум спрямо щатския долар изглежда формира възможен мечи модел на продължение на дневната графика. Неотдавнашния “кръст на смъртта” между 50-дневната и 200-дневната пълзяща средна (МА), което се случи точно преди пазарния срив на 5 август, засили мечите настроения около алткойна.

Освен това дневният индекс на относителната сила (RSI) не успя да пробие над границата от 50%, което свидетелства, че мечите сили остават доминиращи. Освен това ETH се сблъска със силна съпротива около нивото от $2,827 – ключова зона на ликвидност, която трябва да бъде отвоювана като подкрепа, за да се възроди бичият импулс.

Ако низходящите настроения продължат през следващите седмици, цената на Етериум може да спадне до нивото на подкрепа около $2,340, преди да се насочи към историческия си връх.

През последните няколко седмици Етериум китовете засилиха активността си на фона на опасенията от по-нататъшни краткосрочни пазарни понижения. Индексът на страха и алчността на Етериум също спадна от 53% до приблизително 47% през последните 23 часа.

Според ончейн данните от Lookonchain, Cumberland и Amber Group колективно са депозирали над 12,800 ETGT, на стойност над $35 милиона, в Binance и Kraken по-рано днес.

Освен това друг кит е депозирал над 8,800 ETH, на стойност около $24 милиона, в Binance през последните 24 часа, което е довело до загуба. По последни данни този кит все още държи около 10,600. ETH на стойност около $28 милиона, което отразява загуба от над $15 милиона.

Междувременно американските спот Етериум ETF-и регистрираха нетен паричен отлив от приблизително 4,926 ETH, на стойност около $13.6 милиона, като ETHE на Grayscale води тези изходящи потоци.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Анализатор прогнозира скорошен пробив за меме монета и алткойн от топ 20

Известен анализатор и търговец на криптовалути изрази оптимизъм по отношение на меме монета с ниска капитализация и друг алткойн

21.09.2024 14:00 2мин. четене Kosta Gushterov

Ръководител от PayPal сподели, коя е по-добрата опция в сравнение с Етериум

Жозе Фернандес да Понте, ръководител на звеното за блокчейн, крипто и дигитални валути на PayPal, обяви, че решението за пускане на стабилната валута PYUSD в блокчейна на Solana е продиктувано от ограниченията, установени в мрежата на Етериум.

21.09.2024 8:00 1мин. четене Kosta Gushterov

Фондация Етериум не спира с продажбите на ETH

Според анализаторите на Spot On Chain фондация Етериум постоянно разпродава големи количества Етериум.

20.09.2024 20:30 1мин. четене Kosta Gushterov

Как намаляването на лихвите ще послужи като бичи сигнал за крипто пазара?

Известен крипто анализатор преразгледа гледната си точка за някои дигитални активи след неотдавнашното намаляване на лихвения процент от страна на Федералния резерв.

20.09.2024 20:00 2мин. четене Kosta Gushterov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.