Home

БРИКС: Русия с исторически ход, с който бяга от санкциите на Запада

23.08.2024 12:49 2мин. четене Kosta Gushterov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
БРИКС: Русия с исторически ход, с който бяга от санкциите на Запада

Русия напредва с плановете си за създаване на две борси за криптовалути - една в Москва и друга в Санкт Петербург - в опит да подобри възможностите си за международна търговия.

Тези борси ще работят в рамките на специфични правни рамки, съобразени с икономическата и регулаторната среда на Русия. Платформата в Москва може да се интегрира със съществуващата Московска борса или да функционира самостоятелно, докато борсата в Санкт Петербург ще се изгради върху основата на настоящата Валутна борса в Санкт Петербург.

Тази инициатива е част от по-широка стратегия за засилване на влиянието на Русия на световния крипто пазар и за предоставяне на нови финансови инструменти в условията на предизвикателна икономическа среда.

Успоредно с тези борси Русия проучва и възможността за създаване на стабилна монета, обвързана с китайския юан и валутната кошница на БРИКС – ход, целящ диверсифициране на финансовите ѝ връзки с ключови световни икономики.

Процесът на пускане на тези стабилни монети обаче може да срещне значителни пречки, особено по отношение на тяхната ликвидност и конвертируемост. Експерти като Олег Огиенко от BitRiver изтъкват, че според руското законодателство стабилните монети се считат за дигитални финансови активи, тъй като зависят от емитираща организация, която да поддържа стойността им.

Първоначално новите борси и стабилни монети ще бъдат достъпни предимно за големите предприятия, а по-малките предприятия и индивидуалните потребители ще получат достъп на по-късен етап. Макар че тези събития биха могли да дадат така необходимия тласък на руския пазар на криптовалути, експертите са предпазливи.

Прозрачността на блокчейн технологията може да изложи транзакциите на международен контрол, което може да доведе до санкции. Освен това опасенията относно доверието в тези подкрепяни от правителството платформи може да накарат потребителите да продължат да разчитат вместо това на утвърдени международни крипто борси.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Ето кой крипто проект се очертава като основен конкурент на Solana според експерт

Раул Пал, главен изпълнителен директор на Real Vision и виден макро анализатор, е идентифицирал блокчейн от първи слой, който според него може да стане доминиращ в крипто пространството.

19.09.2024 19:00 2мин. четене Alexander Zdravkov

Binance отчита 40% ръст на институционалните инвеститори

Според главния изпълнителен директор Ричард Тенг интересът към Binance от страна на институционални и корпоративни инвеститори рязко се е увеличил с 40% през тази година.

19.09.2024 18:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

Puma навлиза в сектора на Web3 игрите чрез партньорство с крипто компания

Puma, водеща световна спортна марка, разширява участието си в блокчейн технологията чрез ново сътрудничество в областта на Web3 игрите.

19.09.2024 18:00 1мин. четене Kosta Gushterov

Worldcoin тества лицево разпознаване за сигурност на приложението си

Worldcoin (WLD) обяви, че ще започне да тества технология за разпознаване на лица за потребителите на приложението World App.

19.09.2024 17:30 1мин. четене Kosta Gushterov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.