Home

Ел Салвадор задълбочава интеграцията на Биткойн с нови образователни инициативи

22.08.2024 14:30 1мин. четене Alexander Zdravkov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ел Салвадор задълбочава интеграцията на Биткойн с нови образователни инициативи

Ел Салвадор продължава да дава приоритет на Биткойн под ръководството на президента Найиб Букеле. Правителството планира да обучи 80,000 държавни служители на тема BTC с цел криптовалутата да се внедри по-дълбоко в икономиката на страната.

Инициативата се ръководи от Националното бюро за Биткойн (ONBTC), което обяви нова програма за сертифициране, обхващаща всичко – от основите на криптовалутата до правните аспекти.

Държавните училища също ще получат образование на тема криптовалутата чрез програми като Mi Primer BTC и Node Nation, което е сигнал за по-широк натиск за крипто грамотност в цялата страна.

Стейси Хърбърт, директор на ONBTC, смята, че обучението на държавните служители ще има трайни положителни ефекти върху икономическия пейзаж на Ел Салвадор. Очакват се още образователни инициативи, тъй като правителството укрепва Биткойн политиките си.

Въпреки международната критика, включително опасенията на МВФ, правителството остава ангажирано с BTC стратегията си. Въпреки че приемането е постепенно, като някои предприятия и физически лица се колебаят дали да приемат напълно водещата криптовалута, страната значително увеличи дейностите си по добив на Биткойн.

Понастоящем Ел Салвадор притежава приблизително 5,750 BTC на стойност над $375 милиона, възползвайки се от неотдавнашното одобрение на Биткойн ETF-ите в САЩ. Въпреки че предизвикателствата остават, правителството държи на стратегията си и това започва да носи финансови ползи.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн може да достигне $200,000 до 2025 г., твърди Джеф Кендрик от Standard Chartered

Джеф Кендрик, глобален ръководител на отдела за проучване на дигитални активи в Standard Chartered, прогнозира, че Биткойн може да достигне $200,000 до края на 2025 г., независимо от резултата от президентските избори в САЩ през 2024 г.

21.09.2024 20:00 1мин. четене Kosta Gushterov

Джон Болинджър откри и анализира бича формация на Биткойн

Легендарният трейдър Джон Болинджър предложи своя поглед върху текущите ценови движения на Биткойн (BTC), като подчерта потенциална бича формация.

21.09.2024 19:00 1мин. четене Kosta Gushterov

Растежът на пазара на алткойни сигнализира за потенциална промяна в крипто сектора

Алткойн пазарът набира скорост, като неотдавнашното увеличение на пазарната капитализация с малко над 5.5% подсказва за началото на алткойн сезона.

21.09.2024 18:00 1мин. четене Kosta Gushterov

Ето кои държави водят по притежание на Биткойн

Последните данни разкриват, че Бутан неочаквано е заел водещо място по държавни резерви на Биткойн (BTC), като разполага със $782.46 милиона, значително изпреварвайки Ел Салвадор, който притежава $351.75 милиона.

21.09.2024 8:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.