Home

Топ хедж фондове увеличават инвестициите си в Биткойн ETF

21.08.2024 10:00 1мин. четене Alexander Zdravkov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Топ хедж фондове увеличават инвестициите си в Биткойн ETF

Все по-голям брой водещи хедж фондове инвестират в Биткойн ETF, като 60% от най-големите 25 компании вече притежават тези активи, което е сигнал за по-широкото признаване на криптовалутите от институционалните инвеститори.

Големи играчи като Millennium Management, Citadel и G.S. Asset Management са включили BTC ETF в своите портфейли.

Забележително е, че Millennium Management има най-голямата позиция с 27,263 BTC, след като добави още през второто тримесечие на 2024 г. G.S. Asset Management, която осъществи значително влизане през второто тримесечие на 2024 г., и Schonfeld Strategic Advisors също притежават сериозни суми.

Други хедж фондове, като Mariner Investment Group и Elliot Investment Management, също разшириха притежанията си в спот Биткойн ETF.

Тази тенденция отразява нарастващото преориентиране към дигиталните активи, особено след благоприятните регулаторни промени в САЩ по-рано тази година, въпреки че някои компании остават предпазливи.

Независимо от този скок, не всички хедж фондове участват в него. Фирми като Bridgewater Associates и AQR Capital Management все още не са инвестирали в Биткойн ETF, което подчертава различните нива на интерес в индустрията.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Kолко Биткойн притежава Ел Салвадор?

Под ръководството на президента Найиб Букеле Ел Салвадор продължава да се придържа към стратегията си за ежедневно придобиване на Биткойн, като в момента притежава активи на стойност приблизително $354.6 милиона.

19.09.2024 10:00 1мин. четене Alexander Zdravkov

Цената на Биткойн се покачи след изявлението на Фед – ето какво още може да очакваме

Цената на Биткойн показва бичи импулс над границата от $60,000, който беше предизвикан от намаляването на лихвените проценти от страна на Федералния резерв (Фед).

19.09.2024 8:42 2мин. четене Kosta Gushterov

Биткойн е близо до голям скок с повишаването на глобалната ликвидност

Раул Пал, главен изпълнителен директор на Real Vision и известен макро анализатор, смята, че Биткойн (BTC) е на път да направи значителен пробив, задвижван главно от нарастващата глобална ликвидност.

19.09.2024 7:00 1мин. четене Alexander Zdravkov

Биткойн ще стигне $100,000 до края на годината според експерт

Антъни Скарамучи, съосновател на Skybridge Capital, предизвика вълнение в крипто света с прогнозата си, че BTC може да достигне $100,000.

19.09.2024 6:00 1мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.