Home

Шакил О’Нийл е изправен пред правна битка заради NFT проект

20.08.2024 20:30 1мин. четене Kosta Gushterov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Шакил О’Нийл е изправен пред правна битка заради NFT проект

Бившата звезда от НБА Шакил О'Нийл е изправен пред правна проверка в текущо групово съдебно дело, свързано с NFT на Astral.

Съдебното дело, което продължава повече от година, обвинява О’Нийл в популяризиране на тези NFT като нерегистрирани ценни книжа. На 16 август съдия Федерико Морено постанови, че О’Нийл трябва да отговори на твърденията, че е действал като „продавач“ на Astral NFT. Съдията обаче отхвърли твърденията, че О’Нийл е имал контрол върху проекта.

Подаден през май 2023 г., искът твърди, че токените Astrals и Galaxy трябва да бъдат регулирани като ценни книжа съгласно законодателството на САЩ. В него се твърди, че О’Нийл е насърчавал инвеститорите да купуват, преди стойността на проекта да нарасне, но че стойността се е сринала, след като той е напуснал.

В иска се подчертава, че насърчаването от страна на О’Нийл е допринесло за значителен спад в стойността на тези активи.

Правният екип на О’Нийл твърди, че той не е бил нито „продавач“, нито ключова фигура в проекта и оспорва, че NFT-тата и токените са ценни книжа. Те твърдят, че делото трябва да бъде прекратено въз основа на тези точки.

О’Нийл трябва да отговори на исковете до 12 септември. Понастоящем минималната цена за NFT на Astrals е приблизително $15.50. Проектът, който функционира върху блокчейна Solana, включва 10,000 NFT, метавселена, наречена Astralworld, и DAO, управлявана от токена Galaxy.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

BingX загуби $52 милиона при пробив в горещ портфейл

Крипто борсата BingX потвърди информацията за загуба на активи, след като откри необичайни тегления от един от горещите си портфейли на 20 септември.

20.09.2024 22:00 1мин. четене Kosta Gushterov

Крипто борса разследва потенциално нарушение на сигурността

BingX, крипто борса, предупреди потребителите за възможен пробив в сигурността на своя горещ портфейл, което доведе до активиране на аварийни протоколи.

20.09.2024 18:45 1мин. четене Alexander Zdravkov

Очаква се изкуственият интелект да трансформира засичането на престъпления чрез блокчейн до 5 години

Според главния изпълнителен директор на Chainalysis Майкъл Гронагер през следващите пет години държавните прокурори и данъчните агенции ще използват AI за анализ на блокчейн данни с цел разкриване на престъпления.

20.09.2024 17:00 1мин. четене Alexander Zdravkov

Германия закрива 47 крипто борси и се насочва към киберпрестъпниците

Германия затвори 47 борси за криптовалути, обвинявайки ги, че дават възможност на киберпрестъпниците да перат пари, пренебрегвайки регулаторните разпоредбите.

20.09.2024 12:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.