Home

Биткойн: 3 фактора, които според Майкъл Сейлър могат да тласнат цената нагоре

21.08.2024 7:30 3мин. четене Alexander Zdravkov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн: 3 фактора, които според Майкъл Сейлър могат да тласнат цената нагоре

През последните години Биткойн отбеляза забележителен ръст, подчертан от одобрението на спот BTC ETF и достигането на нов исторически връх по-рано тази година, дори без инерцията на бичия пазар.

Но може ли Биткойн да достигне 100-кратно увеличение на стойността си? Това е въпросът, който вълнува много от притежателите му. Въпреки че е възможно, за да се случи това, ще са необходими значителни промени. Майкъл Сейлър, основател на MicroStrategy, наскоро очерта три начина, по които BTC потенциално може да постигне 100-кратно увеличение. Сeйлър сподели тези виждания по време на неотдавнашната конференция и при сегашния спад на Биткойн неговата перспектива може да осигури така необходимия оптимизъм за притежателите на BTC.

Ключови наблюдения на Майкъл Сейлър

Институционално възприемане и регулаторна яснота

Първата точка на Сейлър набляга на необходимостта от по-широко институционално приемане на Биткойн, което зависи от справедливо и всеобхватно регулиране. Въпреки че одобрението на спот BTC ETF по-рано тази година бе важен етап, той смята, че това е само частична победа.

Милиардерът изтъкна, че липсата на търговия с опции върху акциите на Биткойн ETF и неблагоприятните данъчни последици при прехвърлянето на BTC във и от ETF са основни пречки. Тези проблеми възпират институционалните инвеститори, което е в ущърб на растежа на водещата криптовалута.

Той отбеляза и негативните настроения на регулаторни органи като Комисията по ценните книжа и борсите, която, въпреки че с нежелание одобри спот Биткойн ETF, продължава да изразява скептицизъм по отношение на BTC. Тази негативна нагласа може да засенчи потенциала на актива. За да се продължи напред, Сейлър твърди, че е от съществено значение да се промени мнението на регулаторните органи от отрицателно към поне неутрално и да се решат съществуващите данъчни проблеми. По този начин може да се насърчат повече институционални инвеститори да навлязат на пазара, да се стабилизира цената на Биткойн и да се превърне в по-привлекателна инвестиция.

Справедливи счетоводни практики за водещата криптовалута

Вторият въпрос, който Сейлър повдигна, се отнася до значението на справедливите счетоводни практики за Биткойн. Понастоящем счетоводната система позволява отчитането на печалби, но не и на загуби, което той счита за несправедливо. Експертът описва “неопределения и нематериален“ счетоводен метод като нещо, предназначено за активи, “които не искате хората да купуват“.

Въпреки това на хоризонта се появяват положителни новини: промените са в ход. В началото на тази година станахме свидетели на въвеждането на отчитането по справедлива стойност, а Сейлър смята, че до следващата година то ще стане задължително. Тъй като все повече компании започват да отчитат многомилиардни печалби от BTC, привлекателността му в балансите може да се увеличи, което ще повиши търсенето и съответно цената.

Ролята на самостоятелното попечителство

Последният въпрос на Сейлър е свързан с концепцията за самостоятелно съхранение – възможността физически лица и компании да държат свои собствени BTC. Понастоящем някои разпоредби поставят предизвикателство пред самостоятелното попечителство, особено за банките. Според него тези ограничения са в ущърб за растежа на Биткойн.
Той прогнозира, че след като регулациите бъдат облекчени, големи банки като JP Morgan и Goldman Sachs ще навлязат на пазара за попечителство на BTC. Това може да доведе до рязко увеличаване на финансовите продукти, свързани с криптовалутата, като например заеми, обезпечени с Биткойн, което ще направи актива по-разпространен и потенциално ще повиши значително стойността му.

За притежателите на BTC перспективата на Сейлър може да се окаже необходимото окуражаване, за да запазят курса си въпреки предстоящите предизвикателства. Според него потенциалните награди могат да бъдат огромни.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Водеща финансова институция в Германия навлезе в крипто сектора

Commerzbank, една от водещите финансови институции в Германия, официално навлезе на пазара на криптовалути, като вече предлага попечителски услуги и търговия, след като години наред наблюдаваше отблизо сектора.

19.09.2024 17:00 2мин. четене Kosta Gushterov

Биткойн скочи до $63,000, след като Фед намали лихвите за пръв път от 4 години насам

За първи път от 4 години насам Федералният резерв намали лихвените проценти, което доведе до ръст в цените на криптовалутите.

19.09.2024 15:35 1мин. четене Alexander Zdravkov

Доналд Тръмп направи първата си поръчка с Биткойн в заведение в Ню Йорк

Доналд Тръмп, кандидатът за президент на Републиканската партия, се прочу с това, че стана първият бивш президент на САЩ, извършил транзакция с водещата криптовалута.

19.09.2024 12:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

Робърт Кийосаки: Цената на Биткойн ще се повиши след намаляването на лихвените проценти

Известният автор на книгата *Богат татко, беден татко* Робърт Кийосаки смята, че Биткойн е на прага на голямо увеличение на цената след решението на Федералния резерв да намали лихвените проценти.

19.09.2024 11:30 2мин. четене Kosta Gushterov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.