Home

“Златният кръст“ на Биткойн – катализатор за следващото възходящо движение?

21.08.2024 6:30 2мин. четене Alexander Zdravkov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
“Златният кръст“ на Биткойн – катализатор за следващото възходящо движение?

Биткойн отбеляза скок през уикенда, като за момент си върна нивото от $60,000, а към момента на писане на статията се търгува на цена от $59,700.

Въпреки че цената отбеляза леко повишение от 3% през последната седмица, се наблюдава забележителен скок от 33% в обемите на търговия, което е сигнал за нарастващ интерес. Макар настоящото движение на цените да изглежда мудно, анализатори твърдят, че тази тенденция е временна, и предоставиха причини в подкрепа на оптимистичната си прогноза.

Един от тях, Moustache, предостави приятелско напомняне” за 11-годишната трендлиния, която Биткойн последователно спазва като съпротива и подкрепа.

Ако водещата криптовалута отскочи от тази трендлиния, може да видим бързо възходящо движение, подобно на предходните случаи, когато е действала като подкрепа.

Експертът също така посочи, че простата пълзяща средна (SMA) на BTC предполага потенциално рали. Той добави:

Първото в историята златно пресичане на 50/100 SMA също е в процес на формиране.

Въпреки че тази бича перспектива е очевидна, друг анализатор, Mister Crypto, допълнително подхрани оптимизма. Той сподели графика, показваща представянето на Биткойн след предишни халвинг събития.

И при двата сценария, които той подчерта – от 2016 г. и 2020 г. – BTC отбеляза значително увеличение на цените след халвинга, като всеки път достига нови исторически върхове.

Този исторически модел подсказва, че ако тенденцията се запази, Биткойн ще се колебае в диапазона между $60,000 и $70,000.

Златният кръст може да изстреля BTC до $70,000

Златният кръст се появява, когато линията конвергенция/дивергенция на пълзящите средни (MACD (синьо)) пресече над сигналната линия (оранжева), индикирайки за бича промяна, която обикновено предшества значително възходящо движение на цената.

Например, когато този модел се появи за последен път на 12 юли, цената на Биткойн се повиши от най-ниската стойност от $56,500 до най-високата стойност от приблизително $70,000 към 29 юли. Ако този модел се запази, BTC може да достигне подобни нива през следващите седмици.

Допълнителен анализ на индекса на паричните потоци (MFI) – технически индикатор, който комбинира данни за цените и обемите, за да идентифицира условията на свръхпокупка или свръхпродажба и да прогнозира обръщане на цените – показва, че на пазара постепенно се натрупва бичи импулс.

Освен това откритият интерес (OI) – общият брой на неуредените договори за деривати като фючърси или опции – се увеличава, което е сигнал за нарастващи бичи настроения в очакване на рали. От 12 август до 19 август OI се увеличи от $27.64 милиарда до $29.81 милиарда.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Майкъл Сейлър прогнозира ръст за Биткойн, след като SEC одобри опциите за ETF-ът на Blackrock

Главният изпълнителен директор на MicroStrategy Майкъл Сейлър сподели оптимистичната си прогноза за Биткойн след одобрението на Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) на опциите за Биткойн борсово търгувания фонд на BlackRock.

21.09.2024 22:15 1мин. четене Kosta Gushterov

Биткойн може да достигне $200,000 до 2025 г., твърди Джеф Кендрик от Standard Chartered

Джеф Кендрик, глобален ръководител на отдела за проучване на дигитални активи в Standard Chartered, прогнозира, че Биткойн може да достигне $200,000 до края на 2025 г., независимо от резултата от президентските избори в САЩ през 2024 г.

21.09.2024 20:00 1мин. четене Kosta Gushterov

Джон Болинджър откри и анализира бича формация на Биткойн

Легендарният трейдър Джон Болинджър предложи своя поглед върху текущите ценови движения на Биткойн (BTC), като подчерта потенциална бича формация.

21.09.2024 19:00 1мин. четене Kosta Gushterov

Растежът на пазара на алткойни сигнализира за потенциална промяна в крипто сектора

Алткойн пазарът набира скорост, като неотдавнашното увеличение на пазарната капитализация с малко над 5.5% подсказва за началото на алткойн сезона.

21.09.2024 18:00 1мин. четене Kosta Gushterov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.