Home

Етериум: Кога можем да очакваме бичи възход?

21.08.2024 6:00 2мин. четене Alexander Zdravkov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Етериум: Кога можем да очакваме бичи възход?

Цената на Етериум (ETH) започва да установява забележима тенденция, като трейдърите се подготвят за потенциален бичи ръст, който може да настъпи в края на 2024 г. или началото на 2025 г.

На 4-часовата графика двойката ETH/USDT е развила модел на мечи флаг в рамките на възходящ канал, насочвайки към нивото от $2,900.

Очаква се, че Етериум може да достигне тази зона на предлагане, която съвпада с 200-дневната експоненциална пълзяща средна (ЕМА) на 4-часовата графика. За да може бичият тренд да набере сила, ETH трябва да пробие и да задържи позицията си над 200-ЕМА. Макар че по-широките перспективи остават оптимистични, важно е да проявяваме предпазливост, ако цената остане под границата от $2,900 за продължителен период от време.

Освен това на седмичната графика Етериум продължава да следва двугодишен възходящ канал, като последователно докосва долната трендлиния, което предполага възможно покачване към нивото от $2,900.

Към момента на писане на статията цената на ETH е под средната годишна стойност, което очертава $2,900 като важно ниво на съпротива.

Графиката също така разкрива, че ETH/USDT наскоро е пробил 52-седмичната експоненциална пълзяща средна, оставяйки след себе си дълга опашка на седмичната свещ – знак за силен покупателен интерес. Това свидетелства, че въпреки текущата по-ниска цена, има значителен интерес и потенциал за движение към целта от $2,900.

Друг показател за потенциално покачване на ETH е текущото състояние на алткойните. Много от тях в момента се търгуват на нива, напомнящи на дъната, наблюдавани през 2020 г. и 2023 г. Това може да подсказва, че Етериум е близо до своето най-ниско ниво. С пазарните настроения, клонящи към страх, и алткойните на тези исторически ниски нива, на хоризонта може да се появи потенциална възможност.

Разглеждайки движението в съотношението на ETH/USDT, индексът на относителната сила (RSI) е навлязъл в територията на свръхпродажбите, но се е възстановил рязко от нивото от 30%.

Това действие съвпада с възходящата трендлиния на подкрепа за ETH/USD, което свидетелства, че цената може да е готова за отскок. Този ръст би могъл да изстреля цената на Етериум до нови върхове.

И накрая, обикновено отрицателните проценти на финансиране демонстрират, че търговците с шорт позиции плащат на тези с лонг позиции, което отразява мечи настроения.

Данните на Glassnode обаче разкриват, че през 2024 г. процентите на финансиране на Етериум до голяма степен са останали положителни, което индикира бичи очаквания.

 

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Растежът на пазара на алткойни сигнализира за потенциална промяна в крипто сектора

Алткойн пазарът набира скорост, като неотдавнашното увеличение на пазарната капитализация с малко над 5.5% подсказва за началото на алткойн сезона.

21.09.2024 18:00 1мин. четене Kosta Gushterov

Председателят на Ripple премести 20 милиона XRP – за какво се подготвя?

Председателят на Ripple Крис Ларсен е прехвърлил 20 милиона XRP от 50-те милиона токена, които прехвърли наскоро.

21.09.2024 16:35 1мин. четене Kosta Gushterov

Анализатор прогнозира скорошен пробив за меме монета и алткойн от топ 20

Известен анализатор и търговец на криптовалути изрази оптимизъм по отношение на меме монета с ниска капитализация и друг алткойн

21.09.2024 14:00 2мин. четене Kosta Gushterov

Ръководител от PayPal сподели, коя е по-добрата опция в сравнение с Етериум

Жозе Фернандес да Понте, ръководител на звеното за блокчейн, крипто и дигитални валути на PayPal, обяви, че решението за пускане на стабилната валута PYUSD в блокчейна на Solana е продиктувано от ограниченията, установени в мрежата на Етериум.

21.09.2024 8:00 1мин. четене Kosta Gushterov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.