Home

Ето какво може да предстои на Биткойн през четвъртото тримесечие според минали години

18.08.2024 19:00 2мин. четене Kosta Gushterov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ето какво може да предстои на Биткойн през четвъртото тримесечие според минали години

Биткойн (BTC) продължава опитите да пробие нивото на съпротива от $60,000, докато преминава през период на консолидация на цената. Инвеститорите с нетърпение следят за индикации за потенциален бичи пробив.

В светлината на настоящите пазарни нагласи, анализ на Cycles Fan, споделен в платформата X на 18 август, предполага, че Биткойн може да се позиционира за нов връх до края на годината. Криптовалутата обаче трябва да преодолее няколко ключови препятствия, за да потвърди тази оптимистична прогноза.

Анализаторът изтъкна значението на взаимодействието на Биткойн с 50-седмичната пълзяща средна. Неотдавнашното ценово действие около това ключово техническо ниво отразява движенията, наблюдавани през юни и юли 2021 г., които бяха последвани от значителен скок в стойността на Биткойн.

За да се установи междинно дъно, експертът посочи, че Биткойн трябва да затвори над 20-седмичната МА още веднъж. След потвърждаване на дъното се очаква цената да се повиши през ноември или декември.

В исторически план ноември и декември са силни месеци за Биткойн, което прави предстоящите седмици критични за определяне на бъдещата му посока.

Интересно е, че прогнозата на Cycles Fan за възможен нов връх на Биткойн през декември съвпада с анализа на друг крипто експерт – “Stockmoney Lizards“. На 18 август този анализатор отбеляза, че Биткойн изглежда следва исторически модел, преживявайки корекции през летните месеци на 2024 г.

Ако историята служи като надежден индикатор, тези корекции може да подготвят почвата за силно четвърто тримесечие.

Този аналзиатор отбеляза, че четвъртото тримесечие в исторически план е било силен период за Биткойн, особено по време на бичи пазари. Тъй като Биткойн се консолидира през лятото, този модел предполага възможността за друго значително рали с наближаването на края на 2024 г.

Ако тази историческа тенденция се запази, потенциален пробив през четвъртото тримесечие може да тласне Биткойн към нов исторически връх, вероятно доближавайки се до нивото от $100,000.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн: Ключови нива, които да наблюдяваме в момента

BTC се изкачи над $64,000 след неочакваното намаляване на лихвения процент с 50 базисни пункта от страна на Федералния резерв, което е първото му понижение от 4 години насам.

20.09.2024 7:00 1мин. четене Alexander Zdravkov

Водеща финансова институция в Германия навлезе в крипто сектора

Commerzbank, една от водещите финансови институции в Германия, официално навлезе на пазара на криптовалути, като вече предлага попечителски услуги и търговия, след като години наред наблюдаваше отблизо сектора.

19.09.2024 17:00 2мин. четене Kosta Gushterov

Биткойн скочи до $63,000, след като Фед намали лихвите за пръв път от 4 години насам

За първи път от 4 години насам Федералният резерв намали лихвените проценти, което доведе до ръст в цените на криптовалутите.

19.09.2024 15:35 1мин. четене Alexander Zdravkov

Доналд Тръмп направи първата си поръчка с Биткойн в заведение в Ню Йорк

Доналд Тръмп, кандидатът за президент на Републиканската партия, се прочу с това, че стана първият бивш президент на САЩ, извършил транзакция с водещата криптовалута.

19.09.2024 12:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.