Home

Защо Биткойн продължава да се търгува около $58,000 и какво може да му даде тласък?

16.08.2024 11:00 2мин. четене Kosta Gushterov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Защо Биткойн продължава да се търгува около $58,000 и какво може да му даде тласък?

През изминалата седмица цената на Биткойн се колебаеше в тесен диапазон от $57,815 до $61,815, като се сблъска с постоянна съпротива на 50-дневната проста пълзяща средна (SMA) от $61,662.

Към момента на писане на статията цената на Биткойн (BTC) се намира около $58,500, което отразява лек скок от 0.7% през последния ден. Това бележи спад от 4% спрямо цената му преди седем дни.

Според данни, предоставени от аналитичната компания Glassnode, неотдавнашната волатилност на цената на Биткойн може да се отдаде отчасти на “слабостта на спот търсенето“.

От Glassnode оцениха текущия нетен баланс на покупките и продажбите на спот пазара на Биткойн, като анализира кумулативната делта на обема (CVD), която помага да се идентифицира всякаква насочена тенденция в пазарната активност.

Данните на компанията за веригата показват, че след достигането на историческия връх на Биткойн през март пазарът е преминал през продължителен период на разпределение на предлагането, като в него са участвали портфейли от всички размери.

През последните седмици обаче се наблюдават ранни признаци на обрат, особено сред портфейлите с най-голям размер, които често са свързани с институционални инвеститори като ETF-и. Изглежда, че тези големи портфейли се изместват обратно към акумулация.

Експертите на Glassnode предполагат, че търсенето на спот пазара може да се възобнови, ако коригираният измерител на CVD пресече нулевата линия и премине в положителна територия. Ако това се случи, Биткойн потенциално може да излезе от сегашната си фаза на консолидация, да надхвърли зоната на претоварване на предлагането от $70,000 до $72,000.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Coinbase планира пускането на cbBTC в блокчейна на Solana

Според директора на компанията в Сингапур Хасан Ахмед по време на събитието Solana Breakpoint 2024 Coinbase се готви да пусне своя обвит Coinbase BTC в блокчейна на Solana.

22.09.2024 12:00 1мин. четене Alexander Zdravkov

Изборите в САЩ могат да стимулират растежа на Биткойн

Топ мениджърът на активи VanEck наскоро анализира потенциалното въздействие на президентските избори в САЩ през 2024 г. върху BTC.

22.09.2024 11:00 2мин. четене Alexander Zdravkov

Алткойн сезонът се задава на хоризонта: Какви са прогнозите?

Крипто анализаторът Али Мартинез посочи, че може би предстои “алтсезон” – фаза, в която алтернативните криптовалути надминават Биткойн.

22.09.2024 9:30 2мин. четене Alexander Zdravkov

Биткойн е ключова инвестиция според главния изпълнителен директор на Blackrock

Главният изпълнителен директор на BlackRock Лари Финк изрази силна подкрепа за Биткойн, като потвърди легитимността му като финансов актив по време на неотдавнашно интервю за CNBC.

22.09.2024 8:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.