Home

Ето кои са най-добре представилите се компании в добива на Биткойн през второто тримесечие

15.08.2024 14:30 2мин. четене Alexander Zdravkov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ето кои са най-добре представилите се компании в добива на Биткойн през второто тримесечие

В последните отчети за второто тримесечие на годината компаниите, занимаващи се с добив на Биткойн, оповестиха резултатите си след халвинг събитието през април, което повиши трудността на майнинга и намали хаш цените.

Нишант Шарма от BlocksBridge Consulting посочи, че компаниите с по-ниски хаш разходи и по-висок хашрейт са в най-добра позиция. CleanSpark е начело с най-ниските разходи през второто тримесечие, докато Bitdeer, Bitfarms и CleanSpark са начело по отношение на хашрейта през юли. Обратно, Marathon Digital имаше по-високи разходи.

Bitfarms направи промени в борда на директорите, а Riot Platforms увеличи дела си в Bitfarms до 18.9%. Джо Флин от Compass Point отбеляза потенциала за растеж на Bitfarms и интереса към придобивките като обезпечение за акциите.

Marathon Digital закупи Биткойн за $100 милиона през юли, въпреки че добивът е на загуба. На 14 август компанията закупи BTC за още $250 милиона. Флин сравни Marathon с MicroStrategy, но понижи целевата цена.

Някои миньори диверсифицират дейността си в областта на високопроизводителните изчисления (HPC) и изкуствения интелект (AI). Core Scientific добавя 112 мегавата HPC към своята инфраструктура чрез сделка с CoreWeave. Terawulf разработва проект за AI/HPC с мощност 2 MW, който повиши стойността на акциите ѝ след приходите за второто тримесечие.

Hut 8, с 9,102 BTC към 30 юни, има за цел да разшири своите HPC възможности за AI. Анализаторът Марк Палмър предположи, че нови партньорства за изкуствен интелект или поръчки за усъвършенствани добивни съоръжения биха могли значително да повишат акциите на Hut 8.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Растежът на пазара на алткойни сигнализира за потенциална промяна в крипто сектора

Алткойн пазарът набира скорост, като неотдавнашното увеличение на пазарната капитализация с малко над 5.5% подсказва за началото на алткойн сезона.

21.09.2024 18:00 1мин. четене Kosta Gushterov

Ето кои държави водят по притежание на Биткойн

Последните данни разкриват, че Бутан неочаквано е заел водещо място по държавни резерви на Биткойн (BTC), като разполага със $782.46 милиона, значително изпреварвайки Ел Салвадор, който притежава $351.75 милиона.

21.09.2024 8:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

Биткойн: Агресивните шортове на институциите изглежда приключват

Последните данни на главния изпълнителен директор на CryptoQuant Ки Йонг Джу разкриват драматично намаление на нетните шорт позиции на фючърсите върху BTC на CME със 75% през последните 5 месеца.

21.09.2024 7:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

SEC одобри опции за Биткойн ETF на BlackRock

Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) даде разрешение за търговия с опции върху спот Биткойн ETF на BlackRock, което е важна стъпка в развитието на инвестиционните предложения за криптовалута.

21.09.2024 7:00 2мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.