Home

Виталик Бутерин въвежда Circle STARKs за блокчейн ефективност

14.08.2024 16:15 3мин. четене Alexander Stefanov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Виталик Бутерин въвежда Circle STARKs за блокчейн ефективност

Пейзажът на блокчейн непрекъснато се развива, като постоянно се появяват иновативни решения за справяне с присъщите му предизвикателства.

Съоснователят на Етериум Виталик Бутерин наскоро представи Circle STARKs – новаторски криптографски протокол, готов да революционизира сигурността и ефективността на блокчейн. Като използва по-малки полета в криптографските операции, Circle STARKs значително ускорява времето за доказване и намалява изчислителните разходи.

Circle STARKs, или Scalable Transparent Argument of Knowledge, е еволюция на STARKs – система за доказване с нулево знание, разработена от StarkWare.

Доказателствата с нулеви знания позволяват на една страна да докаже на друга, че дадено твърдение е вярно, без да разкрива никаква информация извън валидността на самото твърдение. Това е от решаващо значение за повишаване на неприкосновеността на личния живот при блокчейн транзакциите, където поверителността и сигурността са от първостепенно значение.

Въвеждането на Circle STARKs от страна на Бутерин бележи ключова повратна точка в еволюцията на блокчейн технологията. Като решава пряко критичните предизвикателства, свързани с неприкосновеността на личния живот и ефективността, този иновативен протокол има потенциала да ускори масовото приемане на блокчейн решенията.

Circle STARKs използва свойствата на елиптичните криви, по-специално конструкцията Circle STARK, за да постигне подобрени показатели за ефективност в сравнение с традиционните STARKs. Това включва намаляване на размерите на криптографските доказателства и времето, необходимо за проверка на тези доказателства.

Едно от ключовите предимства на Circle STARK е способността му да генерира по-кратки доказателства, като същевременно поддържа високи стандарти за сигурност. Това е особено важно за мащабирането на блокчейн мрежите, където размерът и сложността на криптографските доказателства може да се превърне в тясно място. Въвеждането на Circle STARK спомага за смекчаване на този проблем чрез създаване на по-ефективни доказателства, което от своя страна намалява изчислителните ресурси, необходими за верификацията.

Освен това в Circle STARKs се използва рекурсивна композиция на доказателствата – техника, която позволява създаването на по-малки доказателства от по-големи. Тази техника подобрява мащабируемостта на протокола, което го прави подходящ за широк спектър от приложения извън децентрализираните финанси (DeFi), като например проверка на дигитална идентичност, системи за гласуване и др. Рекурсивният характер на тези доказателства гарантира, че те остават компактни и ефикасни дори при нарастване на основните данни.

Въздействието на Circle STARKs се простира отвъд техническите подобрения. Като повишават ефективността и сигурността на блокчейн транзакциите, Circle STARKs могат да насърчат по-голямо доверие и приемане на блокчейн технологията сред потребителите и предприятията. Тъй като индустрията съзрява и изискванията за мащабируемост, сигурност и потребителско изживяване се засилват, идеи като Circle STARKs могат да помогнат за засилване на пълния потенциал на блокчейн технологията в различни сектори.

Като цяло въвеждането на Circle STARKs от Виталик Бутерин представлява значителен напредък в областта на криптографските протоколи на блокчейн. Като използват по-малки крайни полета и рекурсивна доказателствена композиция, Circle STARKs предлагат по-ефективно и мащабируемо решение за повишаване на поверителността и сигурността на блокчейн трансакциите. Тази иновация има потенциала да стимулира масовото приемане на блокчейн технологията, особено в сектори, които изискват надеждни мерки за защита на личните данни и сигурността. Тъй като блокчейн продължава да се развива, иновации като Circle STARKs ще играят решаваща роля в оформянето на неговото бъдеще и отключването на нови възможности за децентрализирани приложения.


Тази публикация е спонсорирана. CryptoDnes не одобрява и не носи отговорност за съдържание, точност, качество, реклама, продукти или други материали на тази страница. Читателите трябва да направят свое собствено проучване, преди да предприемат каквито и да е действия, свързани с криптовалутите. CryptoDnes не носи отговорност, пряко или косвено, за щети или загуби, причинени или предполагаеми, че са причинени от или във връзка с използването или разчитането на което и да е споменато съдържание, стоки или услуги.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Популярни Новини
Още Прессъобщения Новини

Докато меме криптовалутите се сриват, този токен се придвижва към края на ICO-то си

При значителен спад за крипто пазара, меме монети като Dogecoin (DOGE), Shiba Inu (SHIB), Dogwifhat (WIF) и Bonk преминават през корекции.

08.10.2024 12:21 3мин. четене Alexander Zdravkov

Riot Platforms следи AI възможностите, запазвайки фокус върху Биткойн

В неотдавнашно интервю главният изпълнителен директор на Riot Platforms изрази интерес към проучване на партньорства в областта на изкуствения интелект, ако възникнe подходяща възможност.

08.10.2024 11:30 2мин. четене Alexander Zdravkov

Глобалното приемане на криптовалутите се разраства с невероятни темпове

Неотдавнашен доклад разкри, че употребата на криптовалути в световен мащаб се приближава до 7.51% от населението, като прогнозите са, че до 2025 г. този дял може да надхвърли 8%.

08.10.2024 10:30 2мин. четене Alexander Zdravkov

Анализаторите вярват, че Биткойн (BTC) може да достигне $200,000 през 2025 г., и прогнозират, че когато това се случи, тези два алткойна може да поскъпнат със 7,000%

Тъй като прогнозите са за покачване на цената до $200,000 до 2025 г., Биткойн (BTC) също се счита за инвестиция, която си заслужава, въпреки променливия си характер.

08.10.2024 10:21 5мин. четене Kosta Gushterov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.