Home

Крипто китовете са купили Биткойн на стойност $5 милиарда през юли

11.08.2024 15:00 2мин. четене Kosta Gushterov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Крипто китовете са купили Биткойн на стойност $5 милиарда през юли

През юли Биткойн китовете направиха значителни движения, като закупиха 84,000 BTC на стойност $5 милиарда, отбелязвайки най-голямото месечно увеличение от 2014 г. насам.

Тази тенденция често подсказва за предстояща промяна на пазара, като призовава инвеститорите да останат бдителни.

Ключовите показатели за Биткойн, които бяха близо до сигнализиране на спад, сега подсказват бичи пазар. Цената отбеляза кратък спад за три дни, но данните сочат стабилност, като очакванията са за възстановяване на пазара в рамките на две седмици.

Спадът на стойността на BTC до $50,000 предизвика рекордни обеми на фючърсната търговия в размер на $154 милиарда и на спот търговията в размер на $83 милиарда, което е вторият най-голям обем в историята. Този спад беше последван от 23% възстановяване от седмичното дъно.

Въпреки колебанията, Биткойн ETF на BlackRock остана стабилен, като от януари има над $20 милиарда инвестиции. Неотдавна BTC ETF отбеляза приток от $194 милиона след пет дни на отлив, като значителен приток се наблюдава винаги, когато BTC наближи $50,000, което показва, че големите инвеститори купуват спадовете.

Наблюдава се повтарящ се модел около 5-то число на всеки месец, като през юли и август Биткойн преживява резки спадове, последвани от значителни покачвания. Това може да предполага, че BTC поглъща ликвидност от страна на продавачите, което е сигнал за потенциално възходящо движение. Анализаторите гледат на върха от $70,000 като краткосрочен връх.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Ето кои държави водят по притежание на Биткойн

Последните данни разкриват, че Бутан неочаквано е заел водещо място по държавни резерви на Биткойн (BTC), като разполага със $782.46 милиона, значително изпреварвайки Ел Салвадор, който притежава $351.75 милиона.

21.09.2024 8:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

Биткойн: Агресивните шортове на институциите изглежда приключват

Последните данни на главния изпълнителен директор на CryptoQuant Ки Йонг Джу разкриват драматично намаление на нетните шорт позиции на фючърсите върху BTC на CME със 75% през последните 5 месеца.

21.09.2024 7:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

SEC одобри опции за Биткойн ETF на BlackRock

Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) даде разрешение за търговия с опции върху спот Биткойн ETF на BlackRock, което е важна стъпка в развитието на инвестиционните предложения за криптовалута.

21.09.2024 7:00 2мин. четене Alexander Zdravkov

Самсън Моу се срещна с японски заместник-министър, за да обсъдят Биткойн

Известният Биткойн максималист и главен изпълнителен директор на JAN3 Самсън Моу се срещна с Джуничи Канда, заместник-министър председател.

20.09.2024 21:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.